Antrenorul Pelici a anunţat strategia clubului vâlcean pentru ultimele etape: „În meciurile care urmează, pe teren vor apărea fotbalişti tineri”


La finalul partidei câştigată vinerea trecută cu 1-0 în faţa formaţiei FC Caransebeş, antrenorul de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea a oferit câteva declaraţii. Tehnicianul Alexandru Pelici a spus că este mulţumit de rezultatele pe care echipa sa le-a înregistrat în ultima perioadă şi mai ales de avantajul consistent de puncte pe care aceasta îl are în fruntea clasamentului din play-out. Cu numai patru etape înainte de finalul campionatului, CSM are un avans de opt puncte comparativ cu echipa de pe locul secund al ierarhiei (FC Caransebeş) şi este greu de crezut că va mai putea pierde prima poziţie. Astfel, aşa cum a declarat şi în alte rânduri, Alexandru Pelici va arunca în luptă pentru ultimele etape mulţi juniori proveniţi din pepiniera clubului. Totuşi, antrenorul formaţiei râmnicene a ţinut să clarifice un aspect: pe teren vor apărea mai mulţi juniorii care au demonstrat că merită să prindă echipa mare.
„Vreau să îi felicit pe băieţi pentru această victorie (n. red. este vorba despre cea obţinută cu FC Caransebeş). În momentul de faţă nu mai avem emoţii nici din punct de vedere matematic în ceea ce priveşte problema retrogradării. Am reuşit să ajungem la o diferenţă de puncte care să ne dea linişte să abordăm ultimele patru meciuri aşa cum ne dorim. În meciurile care urmează vor apărea fotbalişti tineri, dar voi avea o condiţie esenţială. Doar juniorii care merită să joace se vor afla pe teren. Când vor merita o să-i vedeţi pe teren, aşa cum s-a întâmplat la partida cu FC Caransebeş cu Denis Dumitraşcu. El a intrat şi a jucat foarte bine, motiv pentru care ţin să îl felicit. E nevoie de răbdare, iar Denis a avut-o. A mers mai departe cu pregătirea, deşi era nemulţumit că nu joacă şi uite că a fost titular la un meci important”, a precizat antrenorul de la CS Municipal.

La începutul pauzei intercompetiţionale, gruparea râmniceană va disputa mai multe jocuri amicale cu echipe din judeţ

De asemenea, tehnicianul Alexandru Pelici a dezvăluit şi care sunt planurile pentru ultimele săptămâni din luna mai, perioadă în care echipa noastră se va afla deja în vancaţă din cauza numărului de meciuri foarte mic pe care îl are de disputat în play-out. Antrenorul de la CS municipal a spus că fotbaliştii vor rămâne la club şi în primele săptămâni de după sosirea vacanţei şi vor disputa meciuri amicale. „Până la finalul lunii mai vom rămâne la Râmnicu Vâlcea să ne antrenăm. Ne dorim să mergem şi prin judeţ să facem meciuri cu echipe din diverse localităţi, să cunoaştem oameni, să cunoaştem jucători. Nu se ştie niciodată de unde poate să sară iepurele. În primul rând este foarte important să facem echipa cunoscută pentru că aceasta este echipa judeţului Vâlcea”, a completat antrenorul de la CS Municipal.