Amendă de 2.000 de lei pentru un bărbat din Perişani


paznic
• acesta transporta o cantitate de lemn pentru care avea avizul de însoţire expirat
Zilele trecute, poliţiştii oraşului Călimăneşti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea transportului şi comercializării ilegale de material lemnos. Aceştia au depistat un bărbat de 35 de ani, domiciliat în comuna Perişani, în timp ce transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, cantitatea de 2,9 metri cubi material lemnos, din specia fag, tăiat în bocuri. În urma cercetărilor efectuate de către inimoşii oamenii ai legii s-a stabilit că şoferul autoutilitarei avea avizul de însoţire a mărfii expirat. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, el primind amendă în valoare de 2.000 lei. Materialul lemnos confiscat a fost predat Ocolului Silvic Călimăneşti.

Paznicii de noapte, luaţi la „bani mărunţi” de poliţişti
• câţiva au fost descoperiţi dormind în cabine
Miercuri, 17 septembrie, în intervalul orar 00.30 – 04.30, poliţiştii oraşului Călimăneşti, din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate, au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Acţiunea a avut ca scop verificarea modului de executare a serviciului de către agenţii de securitate, cunoaşterea de către aceştia a sarcinilor din consemnul particular şi a modului de intervenţie, portul uniformei de serviciu şi a mijloacelor de autoapărare din dotare.
Cu această ocazie, au fost verificate un număr de 16 unităţi asigurate cu pază proprie sau prin societăţi specializate de pază. Poliţiştii au depistat trei agenţi de securitate care desfăşurau serviciul de pază în mod necorespunzător (dormeau în cabine), fapt pentru care au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare de 100 lei fiecare. Totodată, în cadrul a două unităţi, au fost găsiţi agenţi de securitate care nu erau calificaţi profesional, motiv pentru care se vor înainta adrese către conducerile unităţilor în vederea înscrierii la cursuri de pregătire profesională în vederea obţinerii atestatului. În urma controlului efectuat, agenţii de securitate verificaţi au fost instruiţi cu privire la modul de executare a sarcinilor ce le revin, dar şi la modul de intervenţie în cazul producerii unui eveniment.
***
În noaptea de 18/19 septembrie, în intervalul orar 23.30 – 04.30, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Acţiunea a avut scop asemănător celei prezentate anterior.
Cu această ocazie, au fost verificate un număr de 29 unităţi asigurate cu pază proprie sau prin societăţi specializate de pază. Poliţiştii au depistat trei agenţi de securitate care desfăşurau serviciul de pază în mod necorespunzător (dormeau în cabine), vinovaţii fiind amendaţi cu câte 100 de lei fiecare. Totodată, în cadrul a trei unităţi, nu a fost găsit personal de pază, urmând a se efectua verificări în acest sens şi a se dispune măsuri faţă de personalul de pază sau conducerea unităţilor. S-a constatat că o altă unitate nu avea plan de pază şi postul nu era dotat cu registrele necesare efectuării serviciului de pază, fapt pentru care a fost informată conducerea unităţii în vederea punerii în legalitate. După controlul efectuat, toţi agenţii de securitate au fost instruiţi cu privire la modul de executare a sarcinilor ce le revin.