Alo! Fotbaliştii de la CSM? Mai câştigăm şi noi vreun meci!?


• Olimpia Satu Mare – CS Municipal Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11.00

CSM28Începutul slab de campionat a pus pe gânduri oficialii grupării din Zăvoi și suporterii acesteia. Deși se dorea încă o dată atacarea promovării în Liga I, seria de meciuri fără victorii a scos echipa noastră, cel puțin momentan, din lupta pentru prima poziție a ierarhiei, singura care asigură prezența în eșalonul de elită al fotbalului românesc. Sâmbătă însă, CS Municipal are ocazia să se încarce cu puncte extrem de prețioase. La Satu Mare, cu începere de la ora 11.00, elevii lui Erik Lincar vor avea de susținut un test extrem de important în compania unei echipe care, la fel ca formația din Parcul Zăvoi, și-a propus mult la începutul campionatului, dar a realizat foarte puțin. După cinci etape, Olimpia ocupă un modest loc opt în clasament, cu numai 3 puncte acumulate. Gruparea sătmăreană se află la un singur punct în fața „lanternei roșii” FC Bihor. Date fiind aceste circumstanțe, anticipăm că municipalii vor avea, mâine, parte de un meci pe viață și pe moarte, din care, repetăm, Vâlcea are obligația morală să se afle în postura de învingătoare.

Lincar revine pe bancă

Nevoit să „execute” trei etape de suspendare şi să vadă din tribune jocurile echipei sale, după comportamentul nesportiv avut la meciul cu ACS Poli Timişoara din Zăvoi, Erik Lincar va putea să îşi îndrume elevii de acolo de unde ar trebui să o facă un antrenor, de pe banca tehnică. Antrenorul bihorean nu şi-a putut ajuta jucătorii cu sfaturile sale pe parcursul ultimelor două săptămâni, perioadă în care CS Municipal a pierdut două jocuri (unul în Cupa României) și a remizat în altul, fără să înscrie vreun gol.

Programul etapei a VI-a

Vineri, 3 octombrie, ora 11.00
Unirea Târlungeni – Şoimii Pâncota
Sâmbătă, 4 octombrie, ora 11.00
Olimpia S. Mare – CSM Rm. Vâlcea
FC Bihor Oradea – Metalul Reşiţa
FC Olt Slatina – CS Mioveni
FC Caransebeş – Fortuna P. Câmpina
ACS Poli Timişoara va sta

Clasament Seria Vest: Metalul Reşiţa 13p, Fortuna Poiana Câmpina 10p, ACS Poli Timişoara 9p, CS Mioveni 8p, CSM Râmnicu Vâlcea 6p, FC Caransebeş 5p, Unirea Târlungeni 4p, Olimpia Satu Mare 3p, FC Olt Slatina 3p, Şoimii Pâncota 3p şi FC Bihor Oradea 2p.
* primele şase formaţii se califică în play-off