Poliția, în actiune


În arest preventiv după ce a aplicat „metoda accidentului”
Pe data de 6 ianuarie, tânărul care a înșelat două persoane prin „metoda accidentului” a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au admis propune­rea procurorului de caz şi au emis mandat de ares­tare preventivă. În prezent, tânărul este încarcerat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Amintim că, pe 5 ianuarie, polițiștii din Râmnic au fost sesizați cu reivire la comiterea unei înșelăciuni prin „metoda accidentul”. Exploatând cu opera­ti­vitate datele şi informaţiile obţinute, poliţiştii au reuşit identificarea şi reţinerea în flagrant a bărbatului de 25 de ani, din municipiul Galaţi, jud. Galaţi, în timp ce, prin metoda „accidentul” a indus în eroare partea vătămată, o femeie de 76 de ani, determinând-o să îi dea suma de 10.000 lei pentru un presupus accident rutier.
Cercetările fiind extinse, s-a constatat faptul că tânărul de 25 de ani este bănuit de comiterea unei alte fapte de înşelăciune în aceeaşi zi. Acesta a determinat un bărbat de 78 de ani să îi înmâneze suma de 5.800 lei. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției, iar în urma probatorului administrat în do­sa­rul penal, s-a dispus reţinerea pe bază de ordo­nanţă pentru 24 ore, urmând ca în ziua de 06 ia­nua­rie a.c. să fie prezentat Judecătoriei Rm. Vâl­cea, cu propunere de arestare preventivă.

7 ianuarie, ziua dosarelor penale
La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 20.40, po­liţiştii au oprit pentru control pe DJ 605 A un auto­­vehicul condus de un tânăr de 24 ani, din oraşul Berbeşti. În urma testării cu aparatul etilo­test, a re­zultat o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. La ora 23.00, aceeași zi, a fost depistat un cetățean de 36 ani din Mihăeşti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 647 – Băbeni, având o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expi­rat, fiind condus la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru recoltare probe biologice. La ora 23.50, poli­ţiş­tii au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani în timp ce conducea pe DJ 703 G – Sălătrucel, un auto­­vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoo­lemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. La ora 00.19, a fost depistat un tânăr de 28 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Tineretului – Râmnicu Vâlcea, având o alcoo­le­mie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în 7 ianuarie, la ora 11.18, un cetăţean turc a condus un autovehicul pe DN 64 – Stolniceni, iar în urma verificării documentelor s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere. Conducă­to­rul auto a fost testat şi cu aparatul al­cooltest, re­zultatul fiind negativ. Au urmat alte patru dosare pe­nale pentru condus fără permis sau lipsa înma­triculării autovehiculului.