300 de cadouri la Costești și pentru copii și pentru dascăli


pestereanu_tomaLa fel ca-n fiecare an, primăria localității de sub Arnota are grijă ca atât elevii, dar și cadrele didactice să fie vizitate de către cel mai bătrân locatar al Laponiei. Vineri, în cadrul unui spectacol de colinde, 269 de copii și 32 de cadre didactice vor fi cadorisite în fața bradului din centrul Costeștiului.

„PNL-ul este complet iresponsabil!”
• crede primarul Toma Peștereanu despre criza majoră din CJ
Blocajul instaurat la fruntea Consiliului nu putea să lase indiferent pe nici un primar. Conștient de toate efectele acestei situații, edilul social-democrat al Costeștiului sfătuiește liberalii să revină cât mai repede la realitate: „Mi se pare complet anormal ceea ce se întâmplă iar la fiecare ședință extraordinară tratată așa aiurea nu au decât de pierdut. Le stă gândul numai la ciolan, nu se gândesc că peste un an jumătate îi ia lumea la întrebări ce-au făcut în decembrie 2014? Chiar nu realizează că se fac de râs, că sunt penibili cu certurile astea ale lor…Problemele județului Vâlcea sunt mult mai mari și mai grave decât scaunul unuia sau altuia. Vorbim de bani foarte mulți pe care-i pierdem și unde mai pui că dacă avem parte de o iarnă grea, cu probleme ca-n anii trecuți, cine să coordoneze totul când noi stăm într-un singur vicepreședinte, și acela de 70 de ani…Sunt iresponsabili și nu-și dau seama că-și bat joc singuri de ei și de județ?!”

Bilanțul lui 2014 și planul pentru 2015

2014 nu a fost anul pe care și l-ar fi dorit edilul Peștereanu. Nici nu ar fi avut cum atâta timp cât natura a tras cu dinții de două ori de bugetul și așa peticit al Costeștiului: „Am mers pe reparații anul acesta pentru că și în aprilie și în iulie am fost loviți greu de ploi. Avem, cu toate astea, o alimentare cu apă în satul Bistrița finalizată, un buldoexcavator nou și un proiect de modernizare a primăriei ca și obiective atinse. În anul ce vine, primul gând este la proiectul de 1,2 milioane euro pentru modernizarea a patru kilometri de ulițe prin PNDR, apoi la parcul de joacă de lângă baza sportivă Văratici, Căminul Cultural Costești și reabilitarea podului către carieră…”