Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 septembrie 2020

Voluntarii din Vâlcea s-au întrecut la… dezbateri


Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, în parte­neriat cu Asociația Regională de Dezbateri, Oratorie și Retorică Oltenia, instituție condusă de președintele Constantin Cionică, a organizat prima ediție a Con­cursului de Dezbateri. Eveni­men­tul s-a desfășurat în ultimele zile ale lunii iunie, în Râmnicu Vâlcea, aducând la startul său numeroși voluntari din județul nostru, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Conform celor de­clarate de organizatori, tehnica dezbaterii are un rol foarte important în societatea actuală. Aceasta este o metodă folosită de către ARDOR Oltenia, care îi determină pe tineri să deprindă abilitățile comunicării. Astfel, ei sunt puși în situația de a pune în valoare argumente pro și contra pentru ambele fațete ale unor chestiuni asupra cărora oamenii, deși bine intenționați, pot fi în dezacord.
În cadrul activităților desfă­șu­rate, 25 de tineri au participat la un curs de formare referitor la identificarea problemelor din so­cietate pe segmente de tineret. Participanții la acțiune au fost familiarizați cu termenii ce pre­su­­pun dezbaterea, tipurile de argument, declarația și sus­ți­ne­rea ei. Prin metodele folosite de către trainer, aceștia au înțeles mecanismul de eficientizare al luării deciziei, identificare co­rec­tă a problemelor, interpretare cauzelor și alegerea corectă a soluțiilor. Cei 25 de participanți s-au întrecut, la final, în cadrul unui concurs, în exprimare docu­mentată, argumentată a opi­nii­lor, pe tema „Voluntariatul, un cri­teriu pentru admiterea la facul­tate?”
„La finalul competiției, tinerii au primit cupe, diplome și tricouri inscripționate. Direcția Jude­țea­nă pentru Sport și Tineret Vâlcea va sprijini pe viitor astfel de ac­țiuni, menite să pregătească ti­ne­rii în carierele lor, facilitându-le relațiile interumane în socie­tate”, se arată într-un comunicat transmis de oficialii DJST Vâlcea pe această temă.

Alte articole de la Eveniment