Voicescu și Hogea au dat raportul prefectului: Romprest – amendată și, totuși, în acțiune


Groapa de la Fețeni nu va fi folosită prea curând, iar conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea, alături de cea a Gărzii de Mediu, recunosc că au amendat firma de salubrizare din Râmnic – Romprest – din lipsă de stație proprie de sortare.
De ce nu este folosită Groapa de gunoi de la Fețeni? Este întrebarea adresată directorului Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea, Alin Voicescu, în cadrul Colegiului Prefectural din această lună. Răspunsul șefului Protecției Mediului a fost unul completat și de către celălalt factor de decizie pe mediu, Ramona Hogea – director Garda de Mediu Vâlcea. Mai precis, condițiile de funcționare ale Romprest nu sunt aceleași cu ale fostei firme de salubrizare din Râmnic – Urban S.A. – cea care îndeplinea toate condițiile legale de funcționare. Când spunem asta, ne bazăm pe răspunsul șefilor de mediu: Romprest nu are stație proprie de sortare.
„De ce nu se folosește groapa de gunoi de la Fețeni? Corect, răspunsul ar trebui să vină de la Primăria Râmnicului, cea care se ocupă de gestionarea acesteia. Ce pot spune eu este că firma câștigătoare pentru a asigura salubritatea în Râmnic nu are stație proprie de sortare. Au încercat, anul trecut, să bifeze și acest aspect prin instalarea unei stații mobile în Bujoreni. Solicitarea lor a fost respinsă deoarece locația era inadecvată. Era vorba să fie pusă în mijlocul cetățenilor, în apropiere de școli, biserică, casele oamenilor…Degeaba îndeplinea stația toate condițiile legale dacă locația era necorespunzătoare. Sc Urban, de exemplu, avea stație de sortat deșeurile și nu au existat probleme la acest capitol. Romprest nu a preluat aceeași modalitate de lucru. În plus, Romprest a solicitat autorizație de mediu după câștigarea licitației. Au primit avizul de la Craiova”, a declarat directorul APM Vâlcea, Alin Voicescu.

La rândul său, Ramona Hogea (foto alăturat), director Garda de Mediu vâlcea, a precizat că firma de salubrizare a primit mai multe amenzi, sume care au și fost încasate. Vorbim de trei amenzi: două de câte 15.000 lei și una de 5.000 lei.

Posting....