Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 noiembrie 2020

„Viperele albastre” au ținut în șah liderul ligii secunde


• Juventus București – CSM Râmnicu Vâlcea 0-0

Deși porneau în mod cert cu șansa a doua după parcursul modest din ultimul timp, fotbaliștii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au izbutit o mare surpriză. Sâmbătă, la orele prânzului, ei au întâlnit, pe cocheta arenă din cartierul bucureștean Colentina, liderul la zi al întrecerii din eșalonul secund al fotbalului românesc. Partida dintre Juventus București și CS Municipal Râmnicu Vâlcea se anunța destul de dezechilibrată, în primul rând prin prisma pozițiilor simțitor diferite pe care le ocupau cele două formații în clasamentul ligii secunde. Chiar dacă este nou-promovată în Liga a II-a, trupa din capitală este liderul autoritar al întrecerii, Juventus mergând aproape „ceas” în primele 16 etape ale sezonului, cu precădere tocmai în meciurile de pe propriul teren. De partea cealaltă, deși pornise cu planuri mari, care vizau chiar atacarea promovării în primul eșalon, clubul râmnicean s-a pierdut „pe drum” și a ajuns să se lupte pentru evitarea retrogradării în eșalonul al treilea valoric al fotbalului românesc. „Viperele albastre”, așa cum sunt alintați de către suporterii jucătorii râmniceni, traversau o perioadă destul de modestă, ultimele rezultate fiind de-a dreptul dezamăgitoare.

Remiza din Capitală, o șansă de „reabilitare” a antrenorului în fața suporterilor

De altfel, rezultatele destul de modeste din ultimul timp atrăseseră multe critici din partea suporterilor. Eșecul de runda trecută, suferit pe teren propriu în fața nou-promovatei Sepsi Sfântu Gheorghe din județul Covasna, părea că pusese un zid destul de gros și rece între pătimașii suporteri râmniceni și tânărul antrenor Jerry Gane. Tehnicianul fusese criticat la finalul jocului cu Sepsi, atât din tribune, cât, mai ales, prin intermediul rețelelor de socializare. Lui Jerry Gane i se ceruse, nici mai mult nici mai puțin, decât demisia!
Întâlnirea de sâmbătă din București reprezenta o șansă ideală pentru Gane de a încerca să se „reabiliteze” măcar parțial în fața suporterilor. În mod normal, Juventus pornea cu prima șansă în fața Vâlcii, date fiind argumentele prezentate mai sus, iar orice alt rezultat în afara victoriei trupei din Capitală nu putea fi considerat decât o surpriză. Ceea ce s-a și întâmplat. Vâlcea a știut să se apere în momentele dificile ale întâlnirii, chiar a și atacat în anumite momente, având inclusiv posibilitatea de a a-și trece în cont o meritorie victorie pe terenul liderului ligii secunde. Până la urmă, partida s-a încheiat cu un rezultat de egalitate „albă”, Juventus și CS Municipal dând-o „la pace” la un echitabil 0-0. Desigur, gazdele s-au arătat mai nemulțumite la finalul partidei de acest rezultat, unul însă destul de echitabil după aspectul partidei. În plus, bucureștenii trebuie să recunoască faptul că și Vâlcea a avut câteva șanse importante de a marca pe parcursul partidei, șanse care puteau face ca toate cele trei puncte puse în joc să ia calea Olteniei.

Cum stăm în clasament?

Din păcate, punctul câștigat sâmbătă la București nu ajută prea mult echipa noastră. Și, sinceri să fim, nici dacă CS Municipal s-ar fi impus la capătul disputei de la București situația tot nu ar fi devenit prea „roz”. Echipa noastră a pierdut prea multe puncte în fața adversarelor de pluton, adversare care, în majoritate, au acum o situație mai bună decât CS Municipal în ierarhia ligii secunde. Cu 17 puncte acumulate după 16 runde, echipa râmniceană ocupă poziția a paisprezecea în clasament. Destul de îngrijorător este și faptul că trupa pregătită de antrenorul Jerry Gane se află la numai cinci puncte în fața primei formații de sub „linia” care asigură salvarea de la retrogradare.

Meci greu etapa viitoare

În plus, și runda viitoare râmnicenii vor avea parte de un meci foarte dificil. Dacă sâmbăta trecută elevii lui Gane au scăpat cu bine din Colentina, la finalul acestei săptămâni ei vor primi vizita unei alte formații care se luptă pentru promovarea în Liga I. Este vorba despre gruparea maramureșeană, Olimpia Satu Mare, ocupanta poziției a patra în clasament.

Alte articole de la Fotbal