Victorie prețioasă pentru handbalistele Centrului Național


• formația râmniceană a învins, astăzi, un adversar care nu cunoscuse gustul înfrângerii în Diviza A
În etapa a III-a din Divizia A (liga a doua de handbal feminin), jucătoarele Centrului Național de Excelență Râmnicu Vâlcea au primit vizita formației Club Sportiv Universitatea Reșița. Partida pe care vâlcencele au disputat-o contra „studentelor” din Valea Domanului se anunța foarte dificilă, dată fiind forța vizitatoarelor. Reșița își dovedise experiența și valoarea lotului în primele două runde, atunci când învinsese categoric, de fiecare dată pe teren propriu, formațiile ACS Odorheiu Secuiesc (scor 33-19) și KSE Târgu Secuiesc (scor 36-19). Aceste rezultate aduseseră echipa din Reșița pe podiumul întrecerii, aceasta fiind neînvinsă. Și echipa Centrului Național din Râmnicu Vâlcea a început campionatul cu o victorie, pe teren propriu, în fața Daciei Mioveni, scor 26-21. În schimb, în runda secundă, într-o deplasare pe terenul unei formații destul de puternice (SCM Timișoara), vâlcencele au cedat la o diferență de șapte goluri (scor 35-28).
Partida de astăzi de la Râmnicu Vâlcea s-a dovedit viu disputată încă din debut. Cele două formații au mers mult timp „cap la cap”, echilibrul fiind cu greu rupt pe alocuri. Cu o defensivă destul de solidă, dar și un atac care de puține ori a dat greș, vâlcencele de la Centrul Național au reușit să intre la „cabine” cu avantaj de un gol, scor 12-11. Și partea secundă s-a dovedit foarte echilibrată, scorul aferent ultimelor 30 de minute, fiind chiar unul de egalitate, 13-13. Totuși, în urma contabilizării rezultatelor din cele două reprize, Centrul Național a avut câștig de cauză datorită golului în plus marcat în prima repriză. Întâlnirea s-a încheiat așadar cu victoria foarte prețioasă a formației râmnicene, scor 25-24.

Marius Dănuleț: „Am întâlnit un adversar experimentat.
Mă bucură victoria și spiritul de echipă arătat de fetele noastre”

După succesul repurtat contra reșițencelor de la CSU, Marius Dănuleț, antrenorul Centrului Național de Excelență, ne-a oferit câteva declarații: „A fost un meci foarte echilibrat, cum ne așteptam. Am întâlnit un adversar puternic. Reșița are jucătoare cu multă experiență la nivelul Diviziei A, unele chiar de Liga Națională, cu o vârstă mai mare decât cea a fetelor noastre. La acest nivel contează foarte mult diferența de vârstă și acesta este unul dintre motivele pentru care consider că victoria noastră este importantă. Ne-am dorit cele trei puncte, fetele s-au mobilizat și au demonstrat pe teren că se pot lupta, de la egal la egal, cu orice adversar din această serie. Mă bucură victoria și spiritul de echipă arătat de fetele noastre. (…) Obiectivul nostru pentru această echipă este acela de a pregăti fete pentru loturile naționale ale României. Asta este cel mai important. Nu are importanță cine marchează cele mai multe goluri. De altfel, în partida contra echipei din Reșița au marcat aproape toate jucătoarele de câmp, mai puțin portarii. Noi punem accentul pe forța de grup și spiritul de echipă, nu urmărim, ca să spun așa, o jucătoare vedetă, care să înscrie multe goluri”.

Adversari accesibili în următoarele două runde

În cadrul etapelor patru și cinci ale Diviziei A (Seria Vest), fetele de la Centrul Național vor întâlni echipe destul de accesibile: KSE Târgu Secuiesc și ACS Odorheiul Secuiesc. Ca o coincidență, aceste formații din Ardeal sunt tocmai cluburile pe care adversarul vâlcencelor din partida de astăzi (CSU Reșița) le învinsese în primele două runde ale sezonului. Primul joc se va disputa în deplasare, pe 11 octombrie, la Târgu Secuiesc. Apoi, pe 14 octombrie, vâlcencele vor primi vizita jucătoarelor de la Odorheiul Secuiesc.
Referitor la cele două întâlniri, antrenorul Marius Dănuleț ne-a declarat: „Ne așteaptă două meciuri importante, în urma cărora am putea obține puncte foarte utile în clasament. Nu pot să spun de pe acum dacă aceste două meciuri vor fi dificile sau ușoare. Asta vom vedea doar după ce se vor încheia partidele respective. Cert este că noi sperăm să avem evoluții cât mai bune și ne vom pregăti pentru asta. În momentul de față, cel mai important adversar pentru fetele noastre este reprezentat de condiția fizică. Ele trebuie să se refacă după eforturile depuse și să fie apte pentru cele două jocuri care se apropie”.
De amintit și faptul că, în actualul sezon al Seriei Vest din cadrul Diviziei A de handbal feminin, Vâlcea are o singură reprezentantă, anume echipa Centrului Național de Excelență. Campionatul se desfășoară după un format cu paisprezece formații. La finalul sezonului competițional, prima clasată va promova direct în Liga Națională, în timp ce echipele care vor ocupa pozițiile doi și trei vor merge la un turneu de baraj.

Posting....