Vești bune pentru râmnicenii din zonele periferice: zeci de străzi vor fi modernizate


• trecerile la nivelul liniilor de cale ferată de pe Mihai Eminescu, Gib Mihăescu și Nicolae Bălcescu vor avea dale elastice

Ieri, la sediul Primăriei Râmnicului s-a desfășurat o ședință „de îndată” convocată de primarul Mircia Gutău. 37 de puncte au fost supuse votului consilierilor locali, cele mai multe dintre acestea vizând aprobarea sumelor de bani pentru modernizarea și amenjarea a 25 de străzi și intrări din zonele periferice ale muncipiului. Astfel, cu bani din vistieria locală și de la bugetul de stat vor fi modernizate 18 străzi (Nicolae Enache, Uțeștilor, Ciocăneștilor, Cojocarilor, Dem Teodorescu, Dumitru Berciu, Gura Văii, Mircea Demetriade și adiacente acesteia, Puțului, Lotrului, Posada – cu două ramificații, Colțeștilor, Valea Gorunelui, Costea Marinoiu, Cetății, Săliștea Nouă, Lespezi, Straubing) și șapte intrări (Grigore Râmniceanu, Damian Ureche, Lotrului, Filip Lahovari, Mierlei, Alexandru Dumitrescu Coltești, Rabacu). Consilierii au mai votat realizarea următoarelor obiective edilitare: amenajarea de trotuare pe strada Râureni-Stolniceni, reabilitare pasaj racord cu DN 64, lărgirea racordului la intersecția străzilor Ștrandului cu DN 64, lărgirea străzii din zona Școlii „Take Ionescu”, consolidarea străzii Fețeni în zonele afectate de alunecări.

Râmnicul va avea patru noi sensuri giratorii!

Pe lângă sensul giratoriu de la intersecția străzilor Republicii cu Decebal (a cărui construcție a fost aprobată), în Râmnic vor fi amenajate alte trei sensuri giratorii. Acestea vor apărea în zonele: intersecția străzilor Calea lui Traian cu Posada, intersecția dintre strada Copăcelu și DN 67, precum și în zona racordului de pe DN 64. O altă noutate aprobată de consilierii locali va fi montarea dalelor elastice pe trei străzi importante din Râmnic, care sunt traversate de calea ferată. Măsura se va aplica pe străzile Mihai Eminescu, Gib Mihăescu și Nicolae Bălcescu.