Valul patru a ajuns în Vâlcea: PRIMA LOCALITATE DIN JUDEȚ cu certificat verde COVID!


Stațiunea Băile Govora și alte cinci orașe din țară rata de incidență COVID aveau, vinerea trecută, cu o rată de infectare de peste 3 la mie. Astfel devine obligatoriu certificatul verde pentru mai multe activități
Guvernul a adoptat, vineri, hotărârea care stabilește certificatul verde ca obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiții sportive, nunți, botezuri în localitățile în care rata de infectare COVID este între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. Copiii sub 6 ani sub exceptați de la această obligație. Noile măsuri adoptate de Guvern se aplică începând de luni, 20 septembrie 2021.
Băile Govora cu rata de infectare 4,07, este prima localitate din județ direct afectată de hotărârea Palatului Victoria. În acest context, Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, întruniți în ședință extraordinară, au aprobat sâmbătă, 18 septembrie 2021, măsuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei de Coronavirus. În localitățile în care se înregistrează o rată de incidență de peste 4/1.000 de locuitori se vor aplica prevederile referitoare la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00.
Excepție de la această măsură fac persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru urgențe medicale și achiziționarea de medicamente, se află în tranzit sau efectuează călătorii care pot fi dovedite prin bilet sau alte modalități de achitare a călătoriei sau se deplasează pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistență persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie, situații în care deplasarea în intervalul restricționat trebuie însă justificată fie printr-o declarație pe propria răspundere, fie printr-o adeverinţă de la angajator.
Potrivit celei mai recente situații, publicate luni de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, orașul Horezu a atins rata totală de incidență de 5,36, Băile Govora – 4,44 și Pietrari – 3,19.
Sursă foto: Arhivă