Vâlceni, mare atenție: RO-ALERT se testează din nou!


Astăzi, 26 septembrie, RO-ALERT se testează, din nou, la nivel de județ, de două ori în intervalele orare 10.00 – 20.00, respectiv 17.00 – 19.00. Pentru ca utilizatorii să poată recepționa mesajul pe telefoanele mobile, acestea trebuie configurate pe baza indicațiilor existente aici: https://ro-alert.ro/configurare/
Portalul www.ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență.
Portalul informativ cuprinde următoarele secțiuni: Prezentarea sistemului RO-ALERT; Configurare telefon; Standarde – oferă informații privind tehnologia Cell Broadcast; Întrebări frecvente; Instalează aplicația DSU; Contact.
Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.
Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone amenințate de situații de urgență și este particularizat în funcție de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui și a numărului de telefon al utilizatorului.
Reamintim că ieri, 25 septembrie, începând cu ora 10.00, IGSU a transmis un mesaj de testare prin intermediul aplicației RO-ALERT, zonele vizate din județul nostru fiind Drăgoești, Malaia, Stoilești, Voicești și Voineasa.