Vâlceni, America vă așteaptă cu brațele deschise!


• marți, 3 octombrie, începe «nebunia» Loteriei Vizelor
Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București fac cunoscute cele mai recente și prețioase informații referitoare la programul Loteriei Vizelor pentru tărâmul „de peste Ocean”, program care va demara cât de curând.
Pentru a nu pierde vremea, vă prezentăm integral comunicatul de presă dat publicității de către reprezentanții Ambasadei americane la București:

Când începe perioada de înregistrare pentru DV-2019?

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe marţi, 3 octombrie, la orele 19.00 (ora României). Va rămâne disponibilă numai până marți 7, noiembrie, la orele 19:00 (ora României). Pentru a participa în programul din acest an, vă rugăm să accesați AICI pagina de internet a Departamentului de Stat în cursul perioadei de înregistrare. Acolo veţi găsi formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete pentru a trimite cererea dvs. de înregistrare.

Nu se percepe nicio taxă! Cum mă înscriu?

Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare NUMAI pe pagina de internet E-DV. Îi încurajăm cu tărie pe cei care doresc să participe să îşi completeze şi să îşi trimită singuri cererile de înscriere. Participanţii pot alege ca altcineva să trimită cererea în numele lor, dar ar trebui să fie precauţi dacă persoana care se oferă să îi ajute încearcă să le ceară o taxă.
Reţineţi: formularul online este simplu şi NU SE PERCEPE NICIO TAXĂ pentru a participa. Fie că o persoană trimite o cerere de participare direct, fie că un avocat, un prieten, sau o rudă îi oferă asistenţă, numai o singură cerere de participare poate fi trimisă în numele fiecărei persoane.

Este important să îmi tipăresc pagina de confirmare generată online?

Este foarte important ca participanţii la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2019. Dacă cererea a fost selecţionată, doar cu numărul unic de confirmare se poate verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi se pot obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu. Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare. Vă atragem atenţia asupra unei noi cerinţe de a trimite o fotografie recentă, din ultimele şase luni, în care nu purtaţi ochelari. Cererile de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise în programe anterioare vor fi descalificate.

Cum voi şti că am fost selecţionat?

Începând cu data de 1 mai 2018, participanţii la programul DV-2019 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de AICI  dacă cererea lor a fost selecţionată. Pe pagina Entrant Status Check, participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei şi membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu foloseşte poşta electronică (e-mail) pentru a îi înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Diversity Visa. Informaţia este disponibilă NUMAI pe Entrant Status Check.
Vă atenționăm să nu daţi crezare niciunui e-mail care vă informează că aţi fost selecţionat să solicitaţi o viză în programul DV. Aceste emailuri înşelătoare sunt trimise de persoane de rea credinţă cu intenţia de a obţine sume de bani sau datele dvs. personale.
Rețineți: Guvernul american nu a trimis niciodată e-mailuri de înștiințare a participanților că au fost selecționați și nici nu intenționează acest lucru pentru programul DV-2019. Departamentul de Stat nu va solicita niciodată bani prin poștă sau servicii de tipul Western Union.

Posting....