Vâlcea se apropie de 200 de DECESE COVID


La nivelul județului nostru, dar și al întregii țări, pandemia de Coronavirus pare să fie pierdut din forța cu care răspândea în urmă cu câteva luni. Totuși, chiar dacă rata de răspândire a virusului din ultimele două săptămâni, calculată la o mie de locuitori, abia dacă mai trece de unu, județul nostru s-a confruntat, de la începutul anului, cu o medie săptămânală de decese mai ridicată decât cea înregistrată în toamna anului trecut. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în data de 27 ianuarie 2021 (inclusiv), au fost confirmate 10.922 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, până acum s-au înregistrat 190 decese ale unor vâlceni infectați cu Coronavirus.

Numărul vâlcenilor internați la ATI se menține constant

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 110 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 9 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 90 au forme medii și 11 sunt internate în secția ATI. În ceea ce privește vâlcenii internați la ATI, trebuie spus că numărul acestora se menține destul de constant de la începutul anului, fiind de aproximativ 10, cu mici variații.
Până la data de 27 ianuarie 2020 (inclusiv), în județul nostru erau înregistrate 20 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice. Numărul persoanelor declarate vindecate era de 7.780 din cele internate înunități sanitare de la începutul pandemiei.
„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea transmis pe marginea acestui subiect.

Numere de telefon utile

Reamintim că Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a pus la dispoziția cetățenilor următoarele numere de telefon, care pot fi apelate pentru obținerea de informații legate de COVID-19 și de măsurile care se aplică în această perioadă:
• 0214.144.4 50 – program luni – duminică (08.00-22.00);
• 0758.061.438 – disponibil non-stop;
• 0250.747.720 – cu program de funcționare luni – joi (08.30-16.30 și vineri 08.30-14.00).
• Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea