Vâlcea se apropie de 10.000 de cazuri de infectare cu Coronavirus!


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 9.626 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.
Luni, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 143 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 11 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 121 cu forme medii și 11 internate în secția ATI.
„În acest moment, în județ, sunt 29 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice. În ultimele 24 de ore, au fost internate în spitalele din Vâlcea șapte persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.731 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 36.339 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 25.871 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 62.210 de teste în județul Vâlcea. Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică”, au informat, luni seara, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se mai arată în același comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea