UN PARLAMENTAR VÂLCEAN salută includerea Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO


Opinia publică românească a vuit, zilele acestea, după ce Roșia Montană (cu al său peisaj cultural minier) inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Presa a scris mult pe această temă, românii au comentat mult în mediul online, pro și contra (așa cum este și firesc într-o democrație funcțională). Printre cei care și-au exprimat opinii favorabile integrării sitului arheologic Roșia Montană în Patrimoniul UNESCO se numără și Laurențiu Cazan.
În rândurile de mai jos, redăm argumentele cu care parlamentarul liberal din județul nostru a încercat să convingă opinia publică despre necesitatea pe care o reprezenta includerea acestui patrimoniu de la Roșia Montană în sfera bunurilor culturale de mare valoare, ocrotite la nivel mondial.
„În calitate de membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, salut cu bucurie această decizie a Comitetului Patrimonial Mondial și vă încurajez și pe dumneavoastră să priviți decizia în acest fel. Încă o dată România demonstrează că are locuri unice în lume cu o încărcătură culturală și spirituală deosebită. Pe cei care privesc cu scepticism această realizare îi rog să se gândească la faptul că țara noastră are un potențial turistic care nu a fost nici pe departe folosit la capacitatea sa maximă. Așadar, alături de Delta Dunării, bisericile din nordul Moldovei și cele de lemn din Maramureș, satele cu biserici fortificate din Transilvania, centrul istoric din Sighișoara sau cetățile dacice din munții Orăștiei și Cocoșul de Horezu, vom avea încă un obiectiv de interes internațional care, cu siguranță va aduce beneficii localnicilor din acea zonă”, a transmis Laurențiu Cazan.