Ultima probă a Bacalaureatului


Astăzi, are loc ultima probă a examenului de Bacalaureat: proba la alegere de la profil/specializare. Urmează perioada depunerii contestațiilor, rezolvarea acestora, iar pe data de 10 iulie, afișarea rezultatelor finale. Elevii știu spre ce facultăți li se vor îndrepta pașii, iar din cei intervievați, majoritatea se va îndrepta spre București.
Miercuri, absolvenții clasei a XII-a au susținut proba obligatorie a pro­filului, iar subiectele nu le-au dat așa mari bătăi de cap. În opinia acestora, subiectele de la Matematică și Istorie chiar au fost accesibile. La istorie, elevii au vorbit despre perioada postbelică și despre bătăliile din timpul domnitorilor Mircea cel Bătrân și Iancu de Hunedoara, așteptându-se la note de peste 8.50. Nici la matematică, subiectele nu le-au dat bătăi de cap elevilor. Cei care au dat examen la matematică au de gând să meargă mai departe la facultăți de informatică. Am întâlnit și o absolventă de clasa a XII-a care va pleca în Anglia, motivând că sunt mult mai multe posi­bilități, alegându-și ca specializare Criminalistica. Și la istorie, una dintre elevele ce au terminat la CN „Mircea cel Bătrân” va pleca „în-afară”, ca asistentă medicală. Au fost și tineri care s-au apucat de învățat la istorie cu doar 12 ore înaintea examenului, așteptându-se la o notă de 7.
2.534 de elevi au susținut, miercuri, proba obligatorie a profilului.

Două fete de la „Petrache Poenaru”, scoase din examen

Din păcate, la Bac-ul din acest an, Liceul „Petrache Poenaru” din Bălcești a tot intrat în vizorul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea. Și miercuri, două fete au fost scoase din examen, după ce au intrat cu telefoanele, care au sunat la un moment dat. Situația a fost valabilă și la prima probă scrisă din Bac, cea la Limba și literatura română, când alți doi elevi au fost eliminați tot pe motivul intrării în sală cu telefoane.