Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 septembrie 2020

Turiști pierduți în Munții Vâlcii. S-a intervenit de urgență!


Doi tineri din județul Cluj, pasionați de excursii în zona montană, care au plecat sâmbătă, 7 iunie 2020, din satul Cheia spre Schitul Iezer, s-au rătăcit pe un versant izolat. După ce au constatat că nu mai pot găsi drumul de întoarcere, ei au cerut ajutor prin apelul unic de urgență 112, în jurul orei 22.00.
În urma apelului s-a constituit un echipaj de jandarmerie montan și salvamontiști, care a plecat în căutarea tinerilor și care a păstrat în permanență legătura cu aceștia pentru o localizare cât mai exactă. Din cauza traseului dificil și prăpăstios, tinerii au fost găsiți după 30 de minute de căutări, puțin speriați și dezorientați, la aproximativ 500 metri de Schitul Iezer.
Cei doi, au mărturisit jandarmilor și salvamontiștilor că au dorit să ajungă la Schitul Iezer prin pădure. Traseul nemarcat pe care au pornit, harta avută și lăsarea întunericului le-a cam dat bătăi de cap și s-au rătăcit, moment în care au sunat la 112. Turiștii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost conduși în siguranță până la autoturismul proprietate personală, parcat în apropierea Schitului.
Jandarmii montani și salvamontiștii reamintesc turiștilor să se aventureze pe munte cu echipament corespunzător, doar pe trasee marcate și să se intereseze asupra gradului de dificultate al acestuia.
• Material realizat cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate