Tricolorele mici continuă meciurile de foc la Europeanul din Slovacia


• selecționata Under 17 de handbal feminin se luptă pentru adjudecarea poziției a cincea în ierarhia finală
Cu două victorii, o remiză și două înfrângeri înregistrate în cele cinci jocuri din cadrul primelor două faze ale grupelor Campionatului European de handbal feminin, selecționata Under 17 a României continuă parcursul pentru ocuparea unei poziții cât mai bune în ierarhia finală a întrecerii. Chiar dacă înfrângerile consemnate în ultimele două partide (marți contra Norvegiei, respectiv miercuri contra Spaniei) au făcut ca selecționata noastră să rateze posibilitatea de a evolua în semifinalele competiției, tricolorele mici vor participa la mini-turneul pentru stabilirea clasamentului locurilor 5-8.

Danemarca, primul adversar

Mâine, 18 august, la Michalovce în Slovacia, România va disputa primul joc din acest mini turneu. Adversarele tricolorelor pregătite de antrenorii Ion Ivan, Marius Dănuleț și Ildiko Kerekeș-Barbu vor fi componentele echipei Danemarcei. Meciul este programat în sala „Chemkostav Arena”, cu începere de la ora 13.30 (ora României). În celălalt meci de stabilire a configurației finale în zona pozițiilor 5-8 din ierarhia finală, Spania va întâlni Rusia. Această partidă se va disputa tot în sala „Chemkostav Arena”, dar cu începere de la ora 16.00 (de asemenea, ora României). Dacă vor reuși să se impună în fața danezelor, tricolorele vor întâlni învingătoarea din duelul Spania – Rusia. Meciul pentru locul cinci este programat pe 20 august, cu începere de la ora 13.30. În eventualitatea în care nu vor reuși să se impună în fața danezelor, româncele vor evolua în partida pentru locul șapte, contra echipei care va pierde în meciul dintre Spania și Rusia. Acest duel este programat tot duminică, 20 august, dar cu începere de la ora 11.00. Interesant de remarcat este faptul că dacă România va întâlni Spania în ultimul meci, atunci vom asista la reeditarea partidei de miercuri, cea la finalul căreia tricolorele au pierdut posibilitatea de a evolua în semifinalele întrecerii. Este posibil, așadar, să asistăm la o revanșă a selecționatei tricolore în fața celei iberice.

Ungaria, Norvegia, Franța și Germania își vor împărți medaliile

După disputarea meciurilor din cadrul celor două faze ale grupelor, s-a stabilit componența „careului de ași” al Europeanului Under 17 din Slovacia. Din grupa principală A s-au calificat în semifinale, în ordine, reprezentativele Ungariei, respectiv Germaniei (acestea fiind de altfel despărțite doar prin golaveraj). Din grupa principală B, cea din care a făcut parte și România, au acces în semifinalele întrecerii, tot în ordine, Franța și Norvegia. Interesant de remarcat este faptul că, până în acest moment al întrecerii, selecționata Franței a suferit un singur eșec, chiar în meciul de debut, contra României. Startul ratat nu le-a speriat pe fetele din «Hexagon», acestea bifând apoi patru victorii consecutive din tot atâtea partide disputate.
Deși este greu de oferit un pronostic pentru meciurile de la acest nivel de vârstă, surprizele putând apărea oricând, Norvegia și Franța par cele mai solide echipe de la acest Campionat European de handbal feminin Under 17 din Slovacia. Nu ar fi exclus ca tocmai adversarele României din grupa principală B să își dispute supremația turneului și să se dueleze în marea finală. De asemenea, nici echipa Ungariei nu este de neglijat, maghiarele arătându-și forța în finala Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), organizat la Gyor, la finalul lunii iulie. Atunci, în finala turneului la care au participat de asemenea mai multe reprezentative Under 17, Ungaria s-a impus în fața României. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în prima semifinală de mâine, cea dintre Ungaria și Norvegia, acest meci anunțându-se mai aprig și viu disputat decât cel de-al doilea, în care Franța va întâlni Germania.

Programul semifinalelor

18 august, ora 18.30
Ungaria – Norvegia
18 august, ora 21.00
Franța – Germania

Programul meciurilor pentru locurile 5-8

18 august, ora 13.30
Danemarca – România
18 august, ora 16.00
Spania – Rusia

Programul meciurilor pentru locurile 9-12

18 august, ora 18.30
Olanda – Slovacia
18 august, ora 21.00
Suedia – Muntenegru

Programul meciurilor pentru locurile 13-16

18 august, ora 13.30
Austria – Serbia
18 august, ora 16.00
Cehia – Croația

Posting....