Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 septembrie 2020

Tineri vâlceni, participanți la un schimb de tineri în Portugalia


„Act for Our Europe” este numele proiectului european în care organizația Forumul Cetățenesc pentru Acțiune Socială și Educație Civică a fost implicată în calitate de partener, în perioada 19 – 30 iunie 2016. În cadrul acestui proiect, 4 tineri din județul Vâlcea, însoțiți de un leader din partea organizației, au luat parte la o mobilitate de tineret în localitatea Oeiras, Portugalia.
Proiectul a fost coordonat de organizația portugheză „ProAtlantico Associacao Juvenil”, în parteneriat cu organizații de tineret din România, Spania, Bulgaria, Slovenia, Estonia, Italia, Grecia și Franța, implicând un număr de 46 de tineri și leaderi de tineret și a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Cum s-au desfășurat activitățile?

MARTI_2În cadrul mobilității de proiect, tinerii au participat la ateliere de lucru care au avut ca tematică implicarea tinerilor în comunitate, cetățenia activă, activități sportive și de promovare a unui stil de viață sănătos, dar și activități de voluntariat de colectare de alimente pentru persoanele cu oportunități reduse sau activități de voluntariat în cadrul unui adapost pentru animale.
„Sperăm ca tinerii participanți la proiect să fi înțeles cât de important este să fie implicați și că este de datoria noastră, a tuturor, să acționăm și să fim implicați. Iar timpul pentru a acționa este ACUM! Am convingerea că, pe viitor, participanții vor organiza ei înșiși diverse activități de voluntariat în care vor im­plica și alți tineri din comunitate”, a declarat Georgeta Mureanu, leader grup participanți FCASEC.

Alte articole de la Eveniment