Târg internațional de invenții și idei practice


Cea de-a VII-a ediţie a Târgului Internaţional de Invenţii şi Idei Practice „INVENT-INVEST 2016” desfăşurată în perioada 15-17 septembrie la Iaşi s-a dovedit a fi un real succes. Evenimentul, dedicat inventicii românești, a avut ca scop crearea unei legături benefice între cercetători, inventatori și investitori.
Fundația „Dan Voiculescu” a fost prezentă în cadrul acestui târg prin intermediul reprezentanţilor Senatului Știinţific pentru a susţine implementarea celor mai bune invenţii şi inovaţii prezentate în cadrul „INVENT-INVEST 2016” și pentru a atrage noi parteneriate. În cadrul târgului, unul dintre cele mai interesante proiecte prezentate a fost CYBER ARM, un sistem mecatronic hibrid pentru recuperarea pacienților cu handicap neuromotor, dar şi dispozitivul care ajută pentru alegerea luminii potrivite pentru clădiri în funcție de activitatea desfășurată în interiorul acestora.
Prezentările şi discuţiile s-au axat şi pe probleme actuale, precum: rolul apelor subterane în alimentarea cu apă potabilă şi industrială a localităţilor şi a obiectivelor economice; importanţa resurselor de apă subterană în agricultură, activităţi industriale şi construcţii, precum şi utilizarea resurselor de apă subterană ca ape minerale, ape îmbuteliate, pentru balneaţie şi în scopuri energetice; sisteme de monitorizare a resurselor de apă, dar şi remedierea sistemelor acvatice poluate.
Târgului Internaţional de Invenţii şi Idei Practice „INVENT-INVEST” a fost organizat de Societatea Inventatorilor din România (SIR), cu sprijinul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Posting....