Tabără de prim ajutor Crucea Roșie, în Păușești-Măglași


În perioada 18-21 august, în Păușești-Măglași, reprezentanții Crucea Roșie – filiala Vâlcea, în parteneriat cu autoritățile locale din comună, au organizat Tabăra județeană de prim ajutor, parti­cipând 50 de persoane. Tabăra a făcut parte din programul de instruire al populației în acorda­rea de prim ajutor premedical.
„Am reușit să organizăm această tabără cu sprijinul domnului primar Dediu Alexandru, care s-a implicat foarte mult în acest eveniment și îi mulțumim foarte mult. Dorim să mulțumim și organizațiilor partenere ce au derulat diferite ateliere de instruire. Am avut alături Centrul Local al Cercetașilor României – Mircea cel Bătrân din Vâlcea, cu două ateliere: de accidente casnice și de fobii, Clubul Copiilor Aktivi Râmnicu Vâlcea, cu ateliere și concurs de orientare, Clubul Sportiv de Tineret Lykaios, cu atelier și concurs de ciclism, Asociația Clubul de Turism și Ecologie Buila-Vânturarița, cu atelier și concurs de mișcare în natură. Și noi, Crucea Roșie, am organizat atelier și concurs de prim ajutor. Au mai fost alături de noi cei de la Salvamont Sal­vaspeo Vâlcea, care au orga­nizat un atelier specific, World Vision – Biroul Zonal Vâlcea, cu ce-a ajutat cu cor­turile și CJ. De asemenea, am fost sprijiniți de personalul Mâ­năstirii Sără­cinești, asigurându-ne câte o masă în fiecare zi. În urma taberei, participanții au desprins diverse abilități ce îi vor ajuta pe parcursul vieții”, a declarat Ion Cherăscu, director Crucea Roșie Vâlcea.
„Pentru mine a fost o plăcere să pot sprijini derularea taberei, mai ales că știu foarte bine că tineretul și nu numai are nevoie de astfel de activități. Practic, sunt foarte puține organizații ce se mai ocupă de astfel de instruiri…”, a precizat, la rândul său, edilul Alexandru Dediu.