Start „Școlii de joacă” în 10 comune vâlcene


Astăzi, demarează proiectul „Școala de joacă”, la inițiativa a nouă asociații: Asociația Sănătatea se învață, Asociația Sportiv-culturală Sarmi-Getica, asociația Fii OM – pentru Om și Mediu, Asociația pentru Studii Juridice, Asociația Handbalului Vâlcean Constantin Tiță, Societatea Civică Română Carpathia, Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean, Asociația de Tineret Club Sportiv de Tineret LYKAIOS, Asociația Marele Dac – Renașterea Tradițiilor.

Ce se dorește prin acest proiect?

Scopul inițierii unui astfel de proiect are la bază necesitatea unei încercări de eradicare a unor cauze care au condus la degradarea societății actuale. Acest proiect își propune să realizeze, în mediul rural al județului Vâlcea, într-un număr de zece comune, o serie de ateliere dedicate copiilor din clasele I-VIII, care să aibă diferite teme: educație civică și morală, educație sanitară, alimentară, sportivă, de leadership, culturală, protecția mediului, fără a se suprapune pe planurile de învățământ ale educației formale. Proiectul se va derula în perioada 27 iunie – 9 septembrie 2016, fiecărei comunități fiindu-i alocată o săptămână în această perioadă. Atelierele de învățare vor fi coordonate de reprezentanți ai fiecărei asociații componente, beneficiind de sprijinul colaboratorilor. Necesitatea acestui proiect a apărut ca urmare a situației de degradare în care se află societatea actuală, când lipsesc repere și un sistem de valori viabil, care să reprezinte un model de urmat.

Colaborările în beneficiul elevilor vor continua!

Asociațiile semnatare ale Protocolului „ȘCOALA de joacă” își propun să disemineze nu numai informații la nivel teoretic, ci, prin reprezentanții lor și prin colaboratori, să furnizeze participanților un mesaj de coeziune în comunitate, de solidaritate, formând un mare lanț de unire, având la bază principiul unității în diversitate. De asemenea, asociațiile semnatare se arată deschise oricăror viitoare colaborări, oricăror sugestii și formule de îmbunătățire a Proiectului. Datele ne-au fost furnizate de către Diana Calciu – Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean.