Spitalul Județean, în așteptarea RMN-ului


Așa cum v-am informat într-o ediție anterioară, 6,4 milioane lei au fost alocați Spitalului Județean de Urgență Vâlcea pentru achiziționarea de aparatură medicală destinată secției Radiologie. Mult așteptatul RMN va ajunge în dotarea spitalului până la finele acestui an, fiind deja declanșate procedurile de achiziție. Ministerul Sănătății va suporta finanțarea de 90%, în timp ce restul de 10% va fi achitat de Consiliul Județean Vâlcea.
În prezent, aparatura secției Radiolo­gie este foarte veche, cel mai nou aparat având 9 ani și jumătate, iar restul depă­șind 10 ani ca vechime. Și asta în condi­țiile în care consultațiile sunt decon­tate cum trebuie dacă au până-n 8 ani ve­chime. Mai mult, de aproximativ o lună nu s-a realizat nicio radioscopie. Și mai tre­buie luat în calcul un aspect: toți pacienții de la Ortopedie, dar și unii de la Unitatea de Primiri Urgențe trec pe la Radiologie.
Pe lista managerului SJU Vâlcea, dr. Dan Ponoran, se aflau și cinci aparate performante pentru anestezie, aparatură achiziționată și deja montată în Blocul Operator.

Posting....