Șoferi, mare atenție! Au intrat în vigoare soluţiile de trafic temporare pentru reducerea ambuteiajelor din Râmnic


În urma întâlnirii derulate vineri după-amiaza la Primăria Râmnicului, s-a convenit la aplicarea temporară a mai multor soluţii în vederea fluidizării traficului din municipiu. Astfel, începând din dimineaţa zilei de sâmbătă, 16 septembrie, a fost permis accesul la stânga, pe strada Dacia, pentru autovehiculele care vin pe Calea lui Traian pe direcţia nord-sud prin crearea unei a treia benzi dedicate. În acelaşi context, pe Calea lui Traian, în zona Restaurantului Noil, pe sensul de mers sud-nord se va monta un limitator de viteză pentru decelerarea maşinilor.
O altă modificare vizează reinstituirea sensului unic pe strada Mihai Eminescu, dinspre strada George Coşbuc către Calea lui Traian, pe porţiunea din această stradă cuprinsă între strada George Coşbuc şi Matache Temelie (bariera CFR), putându-se circula în ambele sensuri. Acestor soluţii temporare li se vor adăuga, în prima parte a săptămânii care urmează, o nouă sistematizare a intersecţiei de la capătul de nord a Podului Vinerii Mari (străzile Calea lui Traian – General Magheru – Splaiul Independenţei), care va permite un acces auto mai facil dinspre nordul şi vestul municipiului către strada General Magheru.

Una dintre cauzele pentru care se congestionează traficul în Râmnic: înmatricularea excesivă de noi autovehicule

Tot în urma discuţiilor purtate la primăriei s-a ajuns la concluzia că, cel puţin până la finalizarea celei de-a doua axe sud-nord de traversare auto a Râmnicului – prin prelungirea bulevardului Tineretului spre nord (investiţie în derulare), legătura de la Pasajul Tudor Vladimirescu până la bulevardul Nicolae Bălcescu (lucrare în proiectare) şi realizarea bretelelor la pasaj – traficul auto în zona centrală nu va cunoaşte o fluidizare completă, mai ales în contextul unei creşteri într-un ritm extrem de rapid a înmatriculărilor de noi autovehicule. Asta pentru că, numai în primele șapte luni ale acestui an, în Râmnic au intrat în circulaţie 11.700 de noi maşini.