Situație comică în CL Râmnicu Vâlcea


• ședință extraordinară din cauza unui punct care nu a trecut în ordinara de astăzi
Pe 28 martie, adică astăzi, la Primăria Râmnicului s-a desfășurat ședința ordinară aferentă lunii în curs. Punctul cu nr. 24 (intitulat «Achiziționarea unui imobil – construcție și teren aferent») nu a reușit să fie trecut cu votul majorității consilierilor municipali din cauza faptului că unul dintre ei a plecat din sală înaintea votului, probabil pentru a merge la toaletă. Este vorba despre consilierul PSD Valeru Amza, a cărui plecare din sală a făcut ca alianța PSD-PER (consilierii ALDE s-au abținut de la acest vot) să nu își poată trece acest punct cu votul majorității. S-au exprimat 15 voturi «pentru», minimul necesar pentru adoptarea prevederilor acelui punct fiind de 16.
Referitor la acest aspect, primarul Mircia Gutău a anunțat că va convoca, în curând, o ședință extraordinară pentru validarea prin vot a acestui punct de pe ordinea de zi.
Punctul cu pricina de pe ordinea de zi a ședinței din 28 martie prevedea „Achiziționarea prin cumpărare în vederea amenajării ca sediu de birouri pentru aparatul de specialitate al Primarului a imobilului teren în suprafață de 2.246 mp și construcție având suprafața construită la sol de 822 mp, suprafață construită desfășurată 4.112 mp, regimul de înălțime Demisol + P + 3 etaje, situat în Râmnicu Vâlcea, strada General Magheru nr. 25, la prețul ce va rezulta în urma negocierii prețului maxim de 10.001.794 lei fără TVA”.