Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 august 2019

Sinistrații din Alunu, tot pe la rude, în locuințe modulare sau centrul social


Advertisements

Situația sinistraților din comuna Alunu a rămas, din păcate, neschimbată: oamenii stau tot la centrul social din localitate, la rude sau în locuințele modulare oferite de Guvern. Se aude că unii s-ar fi pus pe construit noi case, nemaiașteptând banii promiși.
„E o situație care m-a preocupat tot mandatul, aș putea spune. Am făcut zeci de demersuri, în acest sens, către Guvern. În luna aprilie a anului trecut, când a avut loc alunecarea de teren, au fost organizate ședințe ale Comitetului pentru Situații de Urgență Vâlcea, s-a trecut la mutarea persoanelor și a bunurilor. Vara trecută, a fost semnat proiectul HG privind alocarea a 3,2 milioane lei pentru despăgubiri, în luna octombrie, am purtat corespondență cu Ministerul Dezvoltării Regionale, am făcut noi memorii, iar la finele lunii decembrie 2017 ni s-a spus că despăgubirile vor fi acordate în baza unei hotărâri judecătorești. Din păcate, nu s-a stabilit cauza deplasării haldei de steril: una naturală sau umană? Oricum, și zilele acestea am revenit la memorii, mai ales că am văzut și intervențiile parlamentarilor pe marginea acestui subiect”, a declarat prefectul județului, Florian Marin.

Cauza alunecării: umană sau naturală?

Într-adevăr, experții, când s-au deplasat în teren, au vorbit de cauze combinate, fără a spune clar: umane sau naturale? Dacă se spunea clar că este vorba de cauze naturale, sarcina despăgubirilor cădea, fără dubii, pe umerii Guvernului.
Până când lucrurile se vor aranja, într-un fel sau altul, sinistrații stau pe unde apucă: trei familii a câte zece persoane locuiesc în centrul social din Alunu, alte trei familii a câte șapte persoane stau în locuințe modulare, iar trei familii a câte zece persoane se află pe la rude.

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate