Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 septembrie 2020

Senzațional! Edilul Bușagă se judecă cu CJ Vâlcea


• alături de alesul local din Berislăvești se află și alți primari social-democrați nemulțumiți de împărțirea banilor
0 lei pentru investiții în comuna Berislăvești, în 2014. Acest lucru a făcut ca, inițial, edilul Ion Bușagă să cheme în instanță Consiliul Județean Vâlcea. Spunem inițial pentru că, urmând tragedia, s-au alocat foarte puțini bani și pentru cofinanțări; asta în 2015. Ca ultimă metodă, primarul social-democrat a făcut și plângere penală consilierilor județeni care au votat lista cu împărțirea banilor.
„Am dat în judecată CJ Vâlcea, în 2014, pentru că n-am văzut un leu pentru investiții. A avut loc prima înfățișare, urmează a doua. Când am văzut 0 lei la Berislăvești am crezut de cuviință că așa e corect și trebuie să chem în instanță CJ. Banii au fost trimiși pentru toate localitățile din județ, nu doar pentru unele. Sper să avem câștig de cauză pentru că oamenii trebuie respectați. Am plecat de la PNL și motivul se știe…Dar localnicii n-au nicio vină. Am făcut și plângere penală la adresa consilierilor județeni care au votat lista cu împărțirea banilor și mă refer și la vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJ. Nu-ți place primarul, nu-l înghiți, dar lasă măcar să ducă la capăt proiectele deja demarate”, a declarat edilul Bușagă.
Odată cu aplicarea ordonanței migrației, primarul Ion Bușagă a părăsit barca liberalilor și a trecut la social-democrați, lucru care, în opinia alesului local din Berislăvești a deranjat conducerea CJ Vâlcea.

Cofinanțare nici măcar pentru o investiție

90 mii lei i-au fost alocați comunității din Berislăvești, de către CJ Vâlcea, pentru cofinanțări. Primarul Bușagă declară că banii s-au dat la bătaie de joc și nu acoperă nici  măcar cofinanțarea unui proiect.
„Așa că am făcut plângere penală. Ideea este că situația e la fel și-n cazul altor localități conduse de edili social-democrați. Au mai dat la unele unde există promisiuni că primarii vor trece la liberali. Vă spun eu că nu mai trece unul la PNL”, a mai precizat Bușagă.
Menționăm că, alături de Bușagă, au mai dat în judecată CJ Vâlcea și edilii din Boișoara, Nicolae Bălcescu și Vaideeni.

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate