Secretarul de stat în MEN, Liviu Pop, prezent la Vâlcea


• județul nostru, gazda Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor

Astăzi, a avut loc în sala de festivități a Consiliului Județean Vâlcea Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. Au fost prezenți elevi din mai multe județe ale țării, directori și profesori din Vâlcea, iar invitatul de seamă al evenimentului a fost secretarul de stat din Ministerul Educației Naționale, Liviu Marian Pop. Prezidiul a mai fost format din: subprefectul județului, Aurora Gherghina, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, șefa învățământului vâlcean, Andra Bică, Dragoș Mihai, președinte CTR, Ștefan Stanciu, președinte CJE Vâlcea, Ștefan Vlad, președinte CNT, Ștefan Marius Deaconu, vicepreședinte ANOSR, Bukur Tamas, reprezentant ULM, Gigel Lazăr, președinte executiv CIADO.

Întâlnirea a avut ca scop, pe lângă alegerea vicepreședintelui și a celor doi secretari ai Consiliului Județean al Elevilor Vâlcea și structurarea strategiei CJE Vâlcea pe ultimii doi ani. Reprezentanții tinerilor au ținut să precizeze că vor milita în continuare pentru implementarea legilor din domeniul educației în școli. Avem legi, dar normele nu sunt implementate în unitățile educaționale, iar în opinia elevilor, decele mai multe ori, autoritățile locale încearcă să ascundă neregulile, ca totul să fie frumos și în regulă.

Secretarul de stat în MEN, Liviu Marian Pop, a precizat: Trebuie să învățăm din greșeli. În orice acțiune, să știți că aveți ca parteneri Inspectoratul Școlar și Ministerul Educației. Important, la această întâlnire, să veniți cu soluții privind sistemul educațional din România. Este momentul să spunem lucrurilor pe nume. Sistemul de învățământ este criticatde unii, unii care serezumă să facă doar asta, nu să vină și cu soluții.

Liviu Pop a vorbit despre planurile din sistemul educațional, amintind de: construirea de creșe și grădinițe (în program sunt prevăzute 2.500 de unități), despre reducerea abandonului școlar și faptul că toți elevii să beneficieze de manuale.