SE EXTINDE CAROSABILUL în două zone intens circulate din Râmnic


Reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea ne-au anunțat că, săptămâna aceasta, sunt în derulare mai multe lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere din municipiu. Astfel, în cartierul Nord, pe strada Mărăşeşti, se află în stadiu final lărgirea carosabilului pe porţiunea cuprinsă între străzile Matei Basarab şi Doctor Hacman, cu o lungime de aproximativ 150 metri. Pe zona carosabilă astfel obţinută se vor amenaja locuri de parcare paralel cu axul drumului, astfel încât să fie soluţionată această necesitate a locuitorilor din zonă, dar fără a împiedica buna desfăşurare a traficului auto.
O altă lucrare asemănătoare vizează zona de Sud din Calea lui Traian, în vecinătatea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, unde se extinde partea carosabilă cu o bandă destinată parcării în lung a autovehiculelor pe o lungime de aproximativ o jumătate de kilometru. Lucrările din această zon sunt estimate a se încheia până la finalul lunii februarie. Tot aici, în luna decembrie a anului trecut, s-a montat un semafor cu buton foarte necesar jandarmilor din cadrul IJJ, dar şi elevilor de la Liceul Tehnologic „General Magheru”.
Ca noutate, în zonă urmează a fi amplasată o nouă staţie de autobuz în cadrul proiectului cu fonduri europene „Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general in Municipiul Râmnicu Vâlcea”.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea