„Școala de joacă” a ajuns în Mihăești


• 60 de copii au aflat importanța periajului și-a igienii orale
Acțiunea „Școala de joacă” a ajuns, săptămâna aceasta, în Mihăești. Pe data de 4 iulie, 60 de copii, adunați cu sprijinul părintelui paroh Ionuț Sandu, s-au strâns în curtea casei parohiale din Măgura așteptând să descopere semnificația acțiunii „Școala de joacă”. Alături le-a fost medicul stomatolog Georgiana Gavrilă, care le-a vorbit copiilor despre importanța periajului, structura dintelui, făcându-le și un control stomatologic. Proiectul „Școala de joacă” presupune o serie de acțiuni educative, iar în Mihăești copiii au înțeles cum trebuie să-și păstreze igiena orală. Asociația „Prietenii Spitalului Vâlcean”, partenerul proiectului, a oferit copiilor periuțe și pastă de dinți.

Menționăm că prima săptămână a „Școlii de joacă” s-a încheiat în comuna Lungești, unde copiii s-au bucurat de prezența unui salvamontist, a unui consilier școlar, ce i-a ajutat să-și conștientizeze emoțiile. Proiectul a demarat la inițiativa a nouă asociații:
Asociația Sănătatea se învață, Asociația Sportiv-culturală Sarmi-Getica, asociația Fii OM – pentru Om și Mediu, Asociația pentru Studii Juridice, Asociația Handbalului Vâlcean Constantin Tită, Societatea Civică Română Carpathia, Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean, Asociația de Tineret Club Sportiv de Tineret LYKAIOS, Asociația Marele Dac – Renașterea Tradițiilor. Scopul inițierii unui astfel de proiect are la bază necesitatea unei încercări de eradicare a unor cauze care au condus la degradarea societății actuale. Acest proiect își propune să realizeze, în mediul rural al județului Vâlcea, într-un număr de zece comune, o serie de ateliere dedicate copiilor din clasele I-VIII, care să aibă diferite teme: educație civică și morală, educație sanitară, alimentară, sportivă, de leadership, culturală, protecția mediului, fără a se suprapune pe planurile de învățământ ale educației formale. Proiectul se va derula în perioada 27 iunie – 9 septembrie 2016, fiecărei comunități fiindu-i alocată o săptămână în această perioadă.