Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

6 aprilie 2020

„Schimbarea la față” a Parcului Zăvoi, o investiție cu plusuri și minusuri


ZAVOI_STEMADeschis publicului de nici două luni de zile, Parcul Zăvoi din Râmnic a surescitat numeroase discuții, cei care l-au vizitat fiind împărțiți în mai multe tabere. Iar mediul on-line este cea mai elocventă dovadă în acest sens. Există oameni care sunt de părere că administrația locală a reușit să dea o notă de culoare parcului, iar venirea primăverii se potrivește de minune cu investiția inaugurată de municipalitate. De asemenea, tot din acest grup provin cele mai multe opinii legate de faptul că mobilierul specific pentru copii nu are rolul de a-i înspăimânta pe aceștia. De partea cealaltă, există și contestatarii, cei care cred că locurile de joacă sunt hidoase, iar figurinele îi sperie mai degrabă pe cei mici. În fine, vedem tot mai mult apariția celei de-a treia tabere. De aici vin părerile moderate. Sunt oameni, cei mai mulți părinți de copii mici, care apreciază, măcar parțial, investiția autorităților locale, însă atrag atenția în anumite privințe. Și nu, nu este vorba despre schimbarea mobilierului, ci despre câteva modificări ce ar aduce, fără discuții, un plus de valoare parcului.
ZAVOI_DINTIZilele acestea, când soarele de week-end i-a scos pe râmniceni în parc, mai mulți părinți de copii mici au ținut să ne semnaleze câteva aspecte. În parc, există foarte multe locuri în care copiii calcă pe iarba ce abia începe să își arate firul. În felul acesta, este evident că iarba nu se va putea forma în covorul estetic specific, aceasta urmând să aibă porțiuni goale chiar și în plină vară. „Degeaba nu îmi las eu copilul să calce pe iarba ce abia răsare. Cei mai mulți părinți îi lasă pe copii să facă ce vor prin parc. Nu îi supraveghează nici măcar la locurile de joacă, unde se pot lovi. Dacă primăria ar pune niște însemne sau ar trimite mai mulți paznici în parc, acum, când iarba răsare și se poate forma în covor, aspectului parcului ar fi unul foarte estetic la vară”, ne-a transmis tăticul unei fetițe. Și un alt părinte a venit cu o ZAVOI_FITNESSnemulțumire: „În parc, sunt locuri de joacă spre care nu există alei. Nu cred că este o situație normală. Ca să ajungă la acele locuri de joacă, cei mici se murdăresc și calcă iarba”. Iar acestea sunt doar câteva exemple. Au mai existat și oameni care ne-au transmis că însemnele Primăriei Râmnicului de pe anu­mite elemente de mobilier au fost rupte, iar câteva dintre aparatele de fitness s-au stricat deja.
La finalul acestui material, vrem să vă anunțăm că nu încer­căm să acordăm dreptate vreuneia dintre taberele care își „dispută” utilitatea investiției realizată în Parcul Zăvoi. Vă transmitem doar atât: mergeți în parc și formați-vă propriile concluzii!

Etichete: , , , ,

Alte articole de la Headlines