Sâmbătă, Flacăra Horezu se luptă pentru promovarea istorică în Liga a III-a


• dacă va ajunge în cel de-al treilea eșalon valoric, gruparea din Treapt va fi singura reprezentantă a județului nostru în fotbalul profesionist din România
Campioană a Superligii vâlcene de fotbal, ediția 2017/2018, Flacăra Horezu are șansa meritată de a obține o promovare istorică în cel de-al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc. Sâmbătă, 16 iunie, cu începere de la ora 18.00, pe stadionul din Treapt, se va disputa prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Flacăra Horezu va primi vizita campioanei județului Teleorman, Rapid Buzescu. Meciul se va disputa în fața unor tribune arhipline, cunoscut fiind apetitul vâlcenilor pentru «sportul rege», mai ales că intrarea la acest meci va fi permisă în mod gratuit. Returul dintre cele două formații este programat o săptămână mai târziu, pe 23 iunie, cu începere de la ora 17.30, pe terenul formației teleormănene din comuna Buzescu (în apropierea municipiului Alexandria).

Autoritățile horezene așteaptă promovarea
Prin intermediul unui comunicat de presă ce poartă semnătura primarului Nicolae Sărdărescu, autoritățile locale din orașul Horezu au anunțat că, în mod firesc, obiectivul de la capătul celor două meciuri de baraj este reprezentat de promovarea echipei Flacăra în Liga a III-a. Prin intermediul aceluiași material de presă, oficialitățile din urbea de sub Buila au transmis un îndemn către iubitorii fotbalului din județul nostru, acela de a fi prezenți în număr cât mai mare la meciul programat pe 16 iunie.
Dacă va izbuti să promoveze în Liga a III-a, Flacăra Horezu va deveni singura echipă din județul nostru care va evolua în fotbalul profesionist din România în sezonul 2018/2019.
Prima și ultima echipă din județul nostru care a reușit, până în prezent, să câștige un baraj pentru promovarea în Liga a III-a organizat în dublă manșă a fost CS Șirineasa. Se întâmpla în vara anului 2016, atunci când formația vâlceană reușea să se impună în fața campioanei județului Dolj, Tractorul Cetate.