Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 aprilie 2021

Romeo vine cu „scutierii” săi de nădejde? „Pătrățel” aruncă în aer PSD-ul!


• candidatura lui Rădulescu din partea PSD la primăria Râmnicului dar, mai ales, cooptarea celor doi oameni ai săi de mare încredere Bogdan Costinescu și Cosmin Constantinescu ar rupe garantat organizația municipală a social-democraților

Biroul Permanent Național al PSD a aprobat ieri candidaturile pen­tru cinci primării reședință de județ, acestea urmând să fie vali­date de Comitetul Executiv Na­țio­nal. “Am aprobat, urmând să supu­nem spre validare candidatu­rile pentru cinci primării reședință de județ”, a anunțat Liviu Dragnea, pre­­ședintele PSD. Lista cuprinde: Sla­tina: Emil Mot, Craiova: Olguța Va­si­lescu, Turnu Severin: Marius Crie­ciu, Târgu-Jiu: Florin Cârciu­ma­ru și Rm. Vâlcea: Romeo Rădulescu.
Impunerea lui Rădulescu de la centru pentru a candida la primăria Râmnicului din partea PSD nu ar fi cea mai neagră veste pentru vechii social-democrați râmniceni. În cazul în care „pachetul electoral Ră­dulescu” va fi completat cu cei mai loiali dintre oamenii acestuia, în mod sigur, situația s-ar complica dincolo de orice imaginație. Cu Cos­min Constantinescu dar mai ales cu Costinescu spriji­nul municipalilor pesediști ar fi unul substanțial micșorat. La trecutul său politic marcat de nenumărate ciocniri directe cu PSD-ul, coop­ta­rea lui „Pătrățel” are potențialul unei veritabile bombe atomice. În timp ce Bogdan Costinescu stă pe gânduri privind intrarea în PSD, Constan­ti­nescu declară în cel mai sec mod cu putință: “Am început un proiect p­o­litic local, vreau să vad că se fina­lizează. Eu sunt un om de dreapta, deci nu as putea fi compatibil cu cei de la PSD”.

Mihăilescu și Matei demisionează?

costi_mateiGheorghe Mihăilescu, preșe­din­­tele executiv al PSD, și Ion Gigi Matei, liderul pe Râmnic al social-democraților, au anunțat din timp că nu vor accepta această decizie de la centru. Încă de la finele săp­tă­mânii trecute, aceștia și-au nuan­țat public pozițiile, sau mai bine scris, opoziția față de Rădulescu: „Există zvonuri privind impunerea unui candidat din afara partidului pentru Primăria Râm­nicului. Asta ar însemna un eşec politic şi electoral. Dacă se va întâmpla aşa ceva, dacă va fi un alt candidat la Primăria Râmnicului, nemembru al PSD, atunci eu vă anunţ că mă retrag”, a spus Mihăilescu.
„După ce ne-a împroşcat cu noroi atâta vreme, ar fi absurd ca Romeo Rădulescu să fie candidat. Nu ne permitem luxul de a pierde alegerile. Demisia mea e pe masă. Candidatul va fi din PSD, fie voi decide eu dacă voi candida pentru un nou mandat, fie candidat va fi domnul Mihăilescu”, a fost și poziția lui Gigi Matei.

Etichete: , ,

Alte articole de la Headlines