Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 decembrie 2020

România și buturugile mici


După succesul concludent contra Lituaniei, 29-20, obținut în Sala Sporturilor „Traian”, din Râmnicu Vâlcea, probabil că mulți se așteptau ca România să bifeze o victorie reconfortantă și în Belarus, în cel de-al doilea meci din preliminariile Campionatului European de handbal, care va avea loc la anul, în Suedia. După cum ați aflat din articolul nostru anterior, nu a fost deloc așa, ba din contră, tricolorele au avut destule probleme în a-și trece în cont un succes la o diferență de două goluri, 25-23, asta după ce gazdele au avut la un moment dat un avans de cinci goluri pe tabelă.

Ca orice echipă mare, România are uneori probleme de concentrare atunci când se luptă cu formații mai slab cotate, iar întâlnirea de la Minsk este un exemplu în acest sens. Desigur, nu este cazul să dramatizăm, mai ales ca finalul a fost unul fericit, dar nu este oare prea devreme pentru această lipsă de concentrare? Suntem abia în etapa a doua, nicidecum pe finalul campaniei, când te aștepți să apară astfel de sincope, mai ales dacă ecuația calificării a fost rezolvată într-o proporție mare.

Tratarea cu lejeritate a unui astfel de meci poate avea câteodată consecințe mai grave decât te-ai aștepta, mai ales dacă ai parte de un context nefavorabil. Exemplificare: să presupunem că România ar fi pierdut în Belarus, ceea ce nu era exclus după cum s-a desfășurat jocul, cu ex-sovieticele aflate aproape tot timpul la cârma meciului. Urmează dubla cu Norvegia, cel mai puternic adversar din grupă, în fața căruia poți să pierzi ambele meciuri. Vorbim despre campioana europeană și olimpică en titre, deci scenariul este rezonabil. În aceste condiții, te poți trezi că ai disputat patru meciuri în grupă și că ai în cont doar cele două puncte reușite în fața Lituaniei. Intri în panică, poți lua niște măsuri disperate și, de obicei, greșite, și te trezești că perspectiva calificării este cu totul alta decât ți-o imaginai la început.

Important este, însă, că fetele au evitat la timp un scenariu horror și că au întors soarta meciului cu Belarus, grație valorii incontestabile și a unei mentalități de învingătoare. A mai fost și sentimentul de rușine care le-ar fi cuprins la final și de care Oana Manea nu s-a sfiit să vorbească: „Ne-am ambiționat pe final și am întors rezultatul. Trebuia să facem asta, fiindcă era și rușinos să pierdem în Belarus.”

Cu două victorii în cont, România poate pregăti în liniște meciul cu Norvegia, unul care se anunță foarte atractiv din toate punctele de vedere, inclusiv pentru amatorii de pariuri sportive, care vor găsi cu siguranță o ofertă variată de cote pe site-urile de profil precum bet365. Desigur, este greu de prevăzut ceea ce se va întâmpla, având în vedere că se vor afla față în față două echipe foarte valoroase, ambele cu punctaj maxim după primele două etape. Un lucru este cert: România nu mai poate avea atitudinea din meciul cu Belarus, întrucât un astfel de adversar aduce cu sine adrenalina necesară pentru a fi concentrat pe parcursul celor 60 de minute de joc.

 

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal