România candidează pentru organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin – Tineret din 2020


• fetele de la Centrul Național de Excelență din Râmnicu Vâlcea, protagonistele clipului de prezentare a țării noastre
În acest week-end, în Antalya – Turcia, se desfășoară Congresul Federației Internaționale de Handbal (IHF). Delegația României participă la evenimentul de pe malul Mării Mediterane cu două obiective foarte importante. O mare veste pentru iubitorii sportului din țara noastră ar veni dacă forul internațional ar decide să voteze candidatura României de organizare a Campionatului Mondial de handbal feminin – Tineret din anul 2020. Spunem asta întrucât organizarea unui turneu de o asemenea anvergură ar reprezenta, în mod cert, o bună șansă pentru țara noastră de a se face remarcată în lumea cea mai selectă, la nivel planetar, a sportului cu «mingea mică»; mai ales în contextul în care România nu a mai fost gazda unui turneu final mondial de handbal de mai bine de jumătate de secol!
De asemenea, importantă este și alegerea Narcisei Lecușanu ca membru al Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Handbal.

CM 2020, la București și Brașov

Cât privește organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin – Tineret din vara anului 2020, delegația României pare să fi mers în Turcia cu temele bine făcute. În clipul de prezentare pe care îl puteți urmări AICI sunt evidențiate într-un mod foarte armonios orașele propuse ca gazde ale întrecerii, București și Brașov, precum și facilitățile pe care acestea le pot oferi pentru buna desfășurare a unui eveniment de o asemenea anvergură. Foarte interesant de amintit este faptul că la realizarea clipului de prezentare a candidaturii țării noastre au lucrat și fetele de la Centrul Național de Excelență din Râmnicu Vâlcea, pregătite de antrenorii Ildiko Kerekeș-Barbu și Marius Dănuleț. De asemenera, în imagini veți regăsi și nume foarte cunoscute din lumea sportului românesc, cu mesaje de susținere pentru candidatura țării noastre: Cristina Neagu, Bianca Bazaliu, Alexandru Dedu, Marius Dunca, Mihai Covaliu și alții. Clipul realizat la standarde cât se poate de profesioniste a fost elaborat de către reprezentanții Federației Române de Handbal împreună cu cei ai Televiziunii Române.
Mult succes delegației României și așteptăm Campionatul Mondial de handbal feminin – Tineret în România anului 2020!