România a bifat un nou succes la scor în fața unei forțe a handbalului european


Ieri după-amiază România a disputat un nou meci la Campionatul European de handbal feminin destinat echipelor sub 19 ani (întrecerea fiind găzduită la Gyor, în Ungaria). Tricolorele au întâlnit Franța într-un meci contând pentru stabilirea clasamentului final în zona pozițiilor 5-8. Chiar dacă Franța este una dintre țările etalon ale handbalului feminin european, inclusiv la acest nivel de vârstă, tricolorele și-au demonstrat potențialul deosebit și s-au impus în stil de mari campioane în fața adversarelor din Hexagon. Asemenea partidei cu Suedia din prima fază a grupelor, româncele au dominat foarte autoritar prima repriză a meciului, «confiscând» practic victoria din primele 30 de minute. Fetele noastre au intrat la cabine cu un avantaj de zece goluri, scor 22-12, misiunea lor de pe parcursul reprizei secunde fiind mult simplificată. Tricolorele și-au păstrat avantajul de zece goluri până la finalul meciului, partida încheindu-se cu o victorie cât se poate de autoritară a României: scor 37-27!

Încă o tricoloră a primit titlul «Best player»

În urma acestui succes, România s-a calificat în «finala» destinată echipelor din «zona» locurilor 5-8 în clasamentul final. Astfel, duminică, cu începere de la ora 13.30, România se va duela cu Danemarca în jocul în care fetele noastre au posibilitatea de a încheia pe poziția a cincea în ierarhia finală. Jocul contra sportivelor din nordul Europei se anunță unul foarte dificil, selecționata daneză fiind una dintre cele mai în formă echipe prezente la acest turneu final. Tot astăzi, Danemarca s-a impus, mai ușor decât o arată scorul, în fața Spaniei (27-23).
Pe lângă victorie și posibilitatea de a se lupta pentru locul cinci în ierarhia finală, la capătul partidei cu Franța, România a dat și cea mai bună jucătoare a meciului. Este vorba despre Oana Ștefania Jipa (autoare a cinci goluri), handablistă care reușește să aducă încă o distincție «best player» în tabăra tricoloră.