Rezultatele elevilor vâlceni la BAC-ul de toamnă. ZECE AU FOST DAȚI AFARĂ din examen!


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea au anunțat, miercuri după-amiaza, că au fost publicate rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații).
La nivel național, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 31,5%%, în creștere față sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%). La nivelul județului Vâlcea, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 35,17%. La probele scrise s-au prezentat 762 de candidaţi din cei 914 înscrişi și au promovat 268. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 10 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).
„Județul nostru se află pe lista celor cu promovabilitate de peste 35%, alături de: Caraș-Severin (35,1%), Covasna (35,4%), Bistrița Năsăud (35,7%), Suceava (36%), și Botoșani (41,7%). Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi. Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi pe 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, www.bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD)”, au transmis reprezentanții IȘJ Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
În context este de amintit că rezultatele finale, adică cele după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie 2020.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de comunicare al IȘJ Vâlcea