Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 septembrie 2019

Reprezentanții Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu” au participat la Salonul Internaţional de Arte și Cultură Masonică


Advertisements

În perioada 25-28 octombrie 2018, managerul Dumitru Antonie Chelcea și muzeograful Valentin Hănulescu au participat la Salonul Internaţional de Arte și Cultură Masonică, ediția a VII-a, din București. Tema principală a salonului a fost „Secretul Masonic”. Au participat reprezentanți din România, Spania, Franța și Italia, iar participarea publicului la atelierele salonului a fost liberă.
În cadrul manifestărilor, au fost incluse expoziții de carte rară si veche, medalii și costume masonice, pictură. Participarea reprezentanților instituției a avut în vedere promovarea patrimoniului aproape unic în țară și încă necunoscut din colecția Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu”, precum și a zonelor turistice din județul Vâlcea.
Reprezentanții Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu” au prezentat, în cadrul lucrărilor salonului, o expoziție temporară de bunuri culturale aflate în colecțiile și patrimoniul instituției, șorțuri și medalii masonice de valoare unică în țară. Muzeograful Valentin Hănulescu a susținut conferința cu titlul „Muzeografia între secret și discret”.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate