Reprezentanții Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu” au participat la Salonul Internaţional de Arte și Cultură Masonică


În perioada 25-28 octombrie 2018, managerul Dumitru Antonie Chelcea și muzeograful Valentin Hănulescu au participat la Salonul Internaţional de Arte și Cultură Masonică, ediția a VII-a, din București. Tema principală a salonului a fost „Secretul Masonic”. Au participat reprezentanți din România, Spania, Franța și Italia, iar participarea publicului la atelierele salonului a fost liberă.
În cadrul manifestărilor, au fost incluse expoziții de carte rară si veche, medalii și costume masonice, pictură. Participarea reprezentanților instituției a avut în vedere promovarea patrimoniului aproape unic în țară și încă necunoscut din colecția Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu”, precum și a zonelor turistice din județul Vâlcea.
Reprezentanții Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu” au prezentat, în cadrul lucrărilor salonului, o expoziție temporară de bunuri culturale aflate în colecțiile și patrimoniul instituției, șorțuri și medalii masonice de valoare unică în țară. Muzeograful Valentin Hănulescu a susținut conferința cu titlul „Muzeografia între secret și discret”.