Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 august 2020

Renga și Mesescu lasă pana de curent pe seama specialiștilor


• atât reprezentantul Guvernului în teritoriu, cât și șeful situațiilor de urgență nu se pot pronunța dacă incidentul din 1 iunie ar fi dus la o catastrofă
Așa cum am specificat și-n ediția on-line a cotidianului, referitor la pana de curent ce a afectat mai bine de o oră partea estică a județului (zone din Drăgășani, Băbeni, Călimănești), dar și Râmnicul, pană ce ar fi putut duce, din unele surse pe care le avem, la o adevărată catastrofă, am solicitat și părerile autorităților județene și ale conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.
Radu Renga, prefect de Vâlcea: „Nu sunt de specialitate să susțin că ar fi putut avea loc o catastrofă, ca urmare a celor întâmplate pe 1 iunie, când a avut loc pana de curent ce a afectat și societățile de pe platforma chimică. Eu pot spune doar că am luat măsuri, cum ar fi întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență Vâlcea. Din păcate, nici la ora aceasta (n.r. ora 13.00 – joi, 2 iunie), nu se cunosc adevăratele cauze”.
Adrian Mesescu, comandant ISU Vâlcea: „Doar cei care cunosc procesele tehnologice de pe platformă își pot da cu părerea. Cred, totuși, că orice proces tehnologic, mai ales unul chimic, prezintă un risc. Nu știu dacă mare, mic…doar specialiștii se pot pronunța. Ideea este că nici cei de la CEZ nu cunosc cauzele. A fost o problemă de la Transelectrica”.
Readucem în atenția cititorilor faptul că au trecut 44 de ani de la ultimul caz când pe platforma chimică din Râmnic nu s-a mai aprins un bec. Oltchimul a avut norocul deținerii unor grupuri electrogene funcționale, altfel, ne e și teamă să ne gândim ce s-ar fi putut întâmpla, cum sunt de părere unii specialiști în domeniu.

Etichete: , , ,

Alte articole de la Actualitate