Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 aprilie 2021

Refrenul primăverii la Costeşti: „O panseluţă pentru nea Gicuţă…”


• primarul Peştereanu s-a ţinut de cuvânt şi a plantat flori pe drumul judeţean 646 A, care pare desprins din filmele cu dacii şi romanii

toniVineri dimineaţa, şeful administraţiei din Costeşti a ţinut să-şi onoreze promisiunea de a planta panseluţe pe drumul judeţean care leagă comuna sa de Bărbăteşti. De la distanţă, gestul lui Toma Peştereanu (foto) poate părea cel puţin copilăresc, dar o simplă vizită la faţa locului te ajută să înţelegi că şi în 2016 mai există drumuri parcă rămase în Antichitate: „Am făcut gestul pentru a atrage, din nou, atenţia asupra acestui drum judeţean, care arată aşa cum puteţi vedea şi pe care nu-l poţi parcurge nici cu măgarii, nici cu Dusterul, cu nici un fel de 4×4, ci numai cu TAF-ul! Noi n-am vrut să fim violenţi sau agresivi, am vrut numai să se vadă ce fel de viziune are noua conducere liberală de la CJ. După ce ani de zile au urlat din toţi rărunchii despre discriminările la care ar fi fost supuşi mereu primarii liberali în mandatul domnului Cîlea, acum acest drum care leagă două comunităţi cu primari PSD este văduvit de orice fel de prezent sau viitor, dar Consiliul bagă miliarde şi miliarde într-un sens giratoriu la dracu-n praznic doar pentru că primarul de acolo are culoare politică potrivită!? Acest DJ 646 ar putea facilita într-o măsură extrem de mare accesul dintre cele două comune, sute de oameni n-ar mai fi obligaţi să ocolească zeci de kilometri la DN pentru a trece un deal şi am intra şi noi în normalitate. Aşadar, lansez acest apel către conducerea CJ să înceteze cu risipa de bani publici pe tot felul de giratorii de miliarde pentru trei căruţe şi două vaci şi să se uite întâi de toate la stadiul drumurilor de pământ pe care le mai are în administrare. Nu e posibil să te numeşti judeţ european şi să mai ai drumuri de pământ în 2016 şi să bagi banii tot în drumuri asfaltate…”
Chiar dacă drumul există în realitate şi e trecut pe toate hărţile ca unul judeţean, CJ consideră că nu e cazul să intervină pentru că neexistând înregistrate în Monitorul Oficial drumuri comunale aparținând comunei Costești nu pot fi alocate fonduri pentru o astfel de infrastructură din lipsa cadrului legal.

Drept la replică
Cu privire la declarația primarului comunei Costești, Peștereanu Toma, publicată în cotidianul Curierul de Vâlcea, nr. 7165 din 19-20 februarie 2015, potrivit căreia va proceda la inventarierea gropilor de pe DJ 646 și va iniția o campanie agricolă de primăvară materializată ulterior prin plantarea de panseluțe pe carosabilul deteriorat, formulăm următorul punct de vedere:
Constatăm că după spectacolul din ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea din decembrie 2015, în cadrul căreia reprezentanții direcțiilor de specialitate au avut nevoie de mai multe ore pentru a-l convinge pe primarul Peștereanu Toma că, neexistând înregistrate în Monitorul Oficial drumuri comunale apar­ți­nând comunei Costești, la fel ca și în cazul comunelor Câineni și Ti­tești, nu pot fi alocate fonduri pentru o astfel de infrastructură din lipsa ca­drului legal, acesta continuă în aceeași notă neprofesionistă, pre­ferând circul în detrimentul rezolvării problemelor cetățenilor care i-au acordat încredere pentru madatul său.
Ținând cont de faptul că Peștereanu Toma are dificultăți în a onora poziția de Primar din cauza neînsușirii și neaprofundării metodelor de performanță administrativă, înțelegem noua sa orientare spre agricultură, însă este foarte probabil să-l atragă succesul în această direcție și să uite care îi este datoria față de comunitatea din Costești.
De asemenea, pentru a nu uita vechimea gropilor din DJ 646 și cauza apariției acestora, dacă tot dorește să planteze ceva, îi sugerăm să planteze trandafiri, simbol al conducerii Consiliului Județean Vâlcea sub care Peștereanu Toma și-a desfășurat trei ani din mandatul de patru ani.
Consiliul Județean Vâlcea asigură cetățenii comunei Costești că este deschis la consiliere administrativă și la colaborare cu oricare persoană din conducerea Primăriei acestei localități care are bunăvoință să asimileze practici administrative pentru a rezolva toate problemele acestei comunități.
Departamentul Comunicare al Consiliului Județean Vâlcea

Alte articole de la Politică și Administrație