Râmnicul va fi ocolit și legat de autostradă


• trei tronsoane din cele cinci ale viitoarei autostrăzi sunt avizate, iar zilele viitoare vor fi stabilite și celelalte două

Așa cum am mai informat, trei dintre cele cinci loturi ale autostrăzii Sibiu – Pitești sunt avizate de autorități. Este vorba de lotul 1 (15 kilometri) lotul 4 (25 de kilometri) şi lotul 5 (32 de kilometri). Acest lucru înseamnă că peste 70% din traseul total al viitoarei autostrăzi este avizat, iar zilele următoare vor fi avizate și loturile 2 și 3. „Au rămas de avizat lotul 2 şi lotul 3, s-au făcut nenumărate studii pentru acestea două, ţinând cont că acolo este zona de maxim, cu traseu nou, cu tuneluri şi viaducte. Nu am vrut niciun moment să facem rabat de la calitate, am insistat să se efectueze cât mai multe probe, teste, astfel încât traseul final să fim convinşi că este cel optim. Programul nostru este ca săptămâna viitoare să avem avizat integral acest traseu”, a declarat Cătălin Homor, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Costul total al acestei investiţii este estimat la 1,6 miliarde de euro, bani în care intră și reabilitarea drumului naţional dintre Câmpulung și Râmnicu Vâlcea, respectiv legarea municipiului nostru de autostradă. Mai trebuie spus că autorităţile estimează că şoferii vor putea circula pe autostrada Sibiu – Piteşti în 2021.