Proiectul „Bază balneoclimaterică de tratament” VA DEVENI REALITATE. S-a semnat un important parteneriat!


În ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea de vineri, 28 mai 2021, președintele Constantin Rădulescu le-a solicitat colegilor consilieri votul favorabil pentru asocierea Judeţului Vâlcea cu Orașul Ocnele Mari în scopul realizării proiectului „Bază balneoclimaterică de tratament – Ocnele Mari”. Prin acest proiect, se propune identificarea oportunităților de finanțare, din fonduri europene nerambursabile, pentru finalizarea unei construcții cu destinația inițială de bază de odihnă și tratament, edificată pe un teren de 13.100 mp, proprietate a orașului Ocnele Mari.
Devenit partener în acest proiect prin votul consilierilor județeni, Consiliul Județean Vâlcea a aprobat, tot în această ședință, alocarea sumei de 250.000 lei pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice (Expertiza tehnică a clădirii, studii DALI și studii conexe) necesare depunerii spre finanțare a proiectului „Bază balneoclimaterică de tratament – Ocnele Mari”.
Acest demers vine ca urmare a atestării localității Ocnele Mari ca stațiune turistică de interes național, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 852 din 13 august 2008, dar și a solicitării Primăriei Ocnele Mari, care are nevoie de un partener pentru a accesa fonduri europene în scopul implementării proiectului „Bază balneoclimaterică de tratament – Ocnele Mari”.
Material realizat cu sprijinul Compartimentul Comunicare și Relații Publice al CJ Vâlcea