Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 aprilie 2021

„Prin intrarea mea în partid s-a oprit «hemoragia plecărilor» din PSD”


În luna noiembrie a anului 2014, Romeo Rădulescu spunea public: „Pe mine, ca om tânăr şi care priveşte în viitor, mă interesează ca viitorul preşedinte să se manifeste clar în ideea de a construi pentru mai binele românilor. Îi voi acorda votul meu lui Victor Ponta pentru simplul fapt că a reuşit să le explice românilor că va fi un preşedinte care se va încadra în prerogativele constituţionale. Domnia legii trebuie să fie cea sub care să se desfăşoare activitatea viitorului preşedinte, care se anunţă de pe acum un preşedinte care doreşte să îi unească pe români. Îmi place această idee şi îl susţin pe Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte al României”. A trecut mai mult de un an și se poate vorbi despre membrul de partid Romeo Rădulescu în cadrul PSD Vâlcea. După cum știți, săptămâna trecută, deputatul Rădulescu a trecut din postura de independent în cea de candidat al social – democraților pentru Primăria Râmnicului. I-am adresat noului membru PSD 10 întrebări despre planurile sale până și după alegerile din 5 iunie.
Domnule Rădulescu, cum veţi acționa, în perioada următoare, pentru a realiza o bună colaborare cu noii colegi de la PSD? Veţi aduce şi noi membri?
romeo1– Am avut o întâlnire cu echipa care m-a urmat în toată perioada în care am fost independent și le-am dat mai multe seturi de adeziuni. În câteva zile vom avea, în cadrul organizației municipale a PSD, peste 400 de noi membri. În cadrul ședinței de Birou municipal ne vom cunoaște cu toții și ne vom apuca de treabă, pentru că obiec­tivele tuturor sunt aceleași: câști­garea Primăriei Râmnicului și a președinției Consiliului Județean. Vreau să vă spun ceva: se simte la nivelul organizației județene și în teritoriu că, odată cu venirea mea în PSD, s-a oprit acea „hemoragie”. Adică veți vedea, în perioada următoare, oameni din fostul PDL sau din PNL care vor veni alături de noi.
romeo2Cum veţi proceda la întocmirea listei de consilieri locali şi dacă puteţi să ne spuneţi câteva nume pe care le veţi aduce în atenţia râmnicenilor?
– Nu se poate vorbi de vreo nominalizare, în acest moment. Biroul municipal este cel care va decide asupra celor care vor intra pe lista PSD pentru viitorul Consiliu Local. Se vor face punctaje, oamenii vor avea prilejul să demonstreze că au valoare și sunt buni activiști de partid. Va fi repartizat câte un membru la două secții de votare, vor avea posibilitatea să aducă noi membri.
Aţi fi dispus să colaboraţi cu alte partide pentru formarea unei majorităţi în viitorul Consiliu Local?
– Sunt dispus să colaborez cu orice formațiune politică, atâta timp cât vor fi respectate doleanțele cetățenilor și prioritățile de dezvoltare a Râmnicului. Dacă se vor urmări interese de culise sau personale, nu le voi da curs.
romeo3_webCare consideraţi că este cea mai gravă problemă a oraşului?
– Lipsa locurilor de muncă! Aceasta este cauzată de teama investitorilor de-a dezvolta diferite afaceri în Râmnic, ceea ce apasă foarte greu asupra orașului. Teama investitorilor de Râmnic este cauzată de evenimentele din trecut, de arestări și așa mai departe. Pentru a contracara acest fenomen, trebuie să acordăm facilități fiscale pe 3, 5 sau 10 ani firmelor mari care se deschid sau își deschid puncte de lucru în orașul nostru.
Ce ar însemna un trai mai bun pentru râmniceni?
– Ar însemna un nivel mai bun al serviciilor publice. Aici intră asistența medicală, învățământul, curățenia orașului, siguranța cetățeanului. Toate acestea au mari lacune și se simt, de către fiecare dintre noi.
Zona metropolitană vi se pare, încă, o soluție pentru Râmnic ca pol de dezvoltare?
– Aș vrea să se poată vorbi despre orașul nostru ca o destinație turistică adevărată. Avem cele trei stațiuni – Călimănești, Băile Govora și Ocnele Mari – pentru care trebuie să creăm, în primul rând, un circuit de transport civilizat și european. Astfel, trebuie realizat un nod de transfer pe teritoriul Râmnicului, unde să fie realizate parcări pentru autoturisme și autocare, iar de-acolo turiștii să fie duși cu mijloace de transport moderne, cu autobuze și microbuze, spre cele trei stațiuni. Trebuie înțeles de toată clasa politică că zona metropolitană nu înseamnă punerea în niște funcții a unor oameni de la partide, ci trebuie promovați specialiști, oameni bine calificați. Având experiență în domeniul fondurilor europene, vom face o surpriză frumoasă râmnicenilor.
Care sunt cele mai importante trei obiective pe care le-aţi realizat cât timp aţi condus Râmnicul?
– Țin foarte mult la proiectul care a vizat Grădinița „Toți sfinții”, dar și la reabilitarea Colegiului național „Alexandru Lahovari”. O altă investiție cu care mă mândresc este sistemul de supraveghere video, dar care nu este exploatat la întreaga capacitate.
Ce mesaj transmiteți râmnicenilor?
– Am început cu deplină încredere drumul către un oraş al liderilor, al tinerilor ambiţioşi, al profesorilor dedicaţi, al bunicilor respectaţi şi iubiţi, al părinţilor preocupaţi de viitorul copiilor lor. Vă propun să schimbăm împreună, de azi, soarta oraşului în care am crescut şi în care ne dorim să dăm viaţă planurilor noastre.
Ce se va întâmpla în cazul în care veţi pierde alegerile?
– Nu este nicio problemă, am ce să fac. Nu este strâns legată de mandatul de primar activitatea mea ulterioară, dar vă spun ceva: voi câștiga pentru binele orașului!
A zecea întrebare și ultima: când ați preluat mandatul de primar, după Mircia Gutău, a trebuit să acoperiți ceva?
Nu, nu am avut de acoperit nereguli. Am fost nevoit, însă, să plătesc 300 miliarde de lei vechi pentru lucrări efectuate fără respectarea prevederilor legale.

Alte articole de la Headlines