Preocuparea deputatului Lovin pentru comunitatea din Alunu a dat rezultate


Așa cum puteați afla din paginile cotidianului nostru în urmă cu aproximativ o lună de zile, deputatul Dumitru Lovin a fost unul dintre puținii reprezentanți ai județului nostru în parlamentul țării care s-au sinchisit să viziteze comunitatea din Alunu. Mai bine de zece familii au fost greu încercate de-a lungul primăverii, atunci când o alunecare de teren le-a pus în pericol locuințele. Autoritățile au trecut în timp util la demolarea imobilelor ce erau amenințate de viitură, locuitorii afectați fiind nevoiți să se mute din punctul «Gropile», devenit calamitat, chiar dacă această zonă este situată, în mod paradoxal, aproape de centrul comunei Alunu.
Revenind la activitatea deputatului ALDE Vâlcea, Dumitru Lovin, trebuie spus că interesul său manifestat pentru sprijinirea locuitorilor afectați (interes manifestat și de către reprezentanți ai altor autorități publice) a dat roade. Nu în urmă cu mult timp, familiile afectate au primit fonduri de la Guvern pentru a încerca, pe cât posibil, să își refacă viețile. Astfel, prin intermediul demersurilor inițiate de către parlamentarul ALDE Vâlcea (și nu numai), autoritățile de la București au aflat despre problemele locuitorilor de la Alunu și au alocat sume de bani, trebuie să recunoaștem, potrivite cu necesitățile apărute în urma gravelor alunecări de teren.

Lovin: „Nu contează din ce partid fac parte primarul și viceprimarul.
Am încercat să ajut”

Legat de inițiativele care să conducă la ameliorarea condițiilor de trai ale locuitorilor din Alunu, deputatul vâlcean Dumitru Lovin a oferit câteva declarații: „Ne-am deplasat în localitatea Alunu şi nu am putut să nu observăm eforturile care se fac pentru stoparea efectelor alunecării haldei de steril. Am discutat cu reprezentanţii comunităţii şi l-am asigurat pe primarul Cristian Birăruţ (reprezentant al Partidului Social Democrat, n.red.) de tot sprijinul nostru. Totodată, am abordat şi subiectul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii comunei, investiţii care au nevoie de finanţare de la Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Pentru noi, nu contează din ce partid fac parte primarul şi viceprimarul. Vom încerca să ajutăm, adică să ne asigurăm că repartizarea fondurilor se va face corect, nu pe alte criterii. Sigur că, pentru noi, este important ca localităţile din judeţul Vâlcea să primească finanţare pentru proiectele depuse”.

Posting....