Portăriță din Belarus în lotul HCM


• Natallia Vasileuskaya este o tânără de mare perspectivă, care a venit la Vâlcea cu planuri îndrăznețe

Echipa de handbal feminin susținută financiar de Primăria Râmnicului și-a securizat buturile prin transferul unei portărițe de naționalitate bielorusă. Este vorba despre Natallia Vasileuskaya, în vârstă de 26 de ani, care s-a făcut remarcată, în ultimul sezon, la gruparea maghiară de primă ligă Bekescsaba. Jucătoarea de mare perspectivă, vizată pentru convocarea în naționala țării sale, s-a declarat încântată de transferul la HC Municipal Râmnicu Vâlcea, apreciind că orașul nostru are un nume cu mare rezonanță în handbalul european de pe vremea în care aici era casa Oltchimului.
„Vâlcea are o rezonanță foarte mare în handbalul feminin european! Îmi doresc ca sezonul viitor să fie un succes, atât pentru mine, cât și pentru noua mea echipă, HCM. Campionatul din România este foarte puternic și transferul la Vâlcea este un pas mare înainte în cariera mea. Sunt foarte bucuroasă că voi face parte din această echipă și voi da totul pentru HCM, la antrenamente și la meciuri”, a sunat prima declarație a bielorusei de 26 de ani, conform site-ului oficial al clubului râmnicean.

„Transfer” important și în staff-ul medical

Obiectivul stabilit de conducerea clubului, împreună cu antrenorul Aurelian Roșca, pentru următorul sezon este reprezentat de obținerea unui loc foarte bun în ierarhia finală a Ligii Naționale, care să permită calificarea în cupele europene. În acest sens, lotul de jucătoare s-a îmbogățit cu mai multe nume de jucătoare dornice să facă performanță. Pe lângă aceste „mutări”, staff-ul medical al echipei se bucură de prezența unui nume nou. Și nu este vorba chiar de către orice nume, ci de preparatorul fizic francez Frank Kuhn. Acesta a mai activat în profesia de preparator la Râmnicu Vâlcea, la Oltchim Râmnicu Vâlcea, pe vremea în care gruparea era pregătită de antrenorul Radu Voina.