Populația din Perișani este pe plus


• în ultimii cinci ani, s-a înregistrat cu 200 de mai multe persoane
• din 2.400 de cetățeni, 150 sunt salariați, iar 70 fac zilnic naveta la Tălmaciu
Dacă multe din localitățile vâlcene, mai ales cele din sudul județului, se confruntă cu o lipsă acută de persoane (natalitatea înregistrează de la an la an o scădere, decesul e în creștere sau mulți pleacă la muncă în-afară), nordul județului o duce bine. În comuna Perișani, în ultimii cinci ani, s-a înregistrat o creștere a populației, dar a scăzut și șomajul. Astfel, potrivit declarației primarului Ion Sandu (foto alăturat), dacă în 2011 era vorba de 2.222 de cetățeni ( o cifră destul de ciudată), în 2015 erau 2.400.
Tinerii au rămas în comună, iar dacă pleacă, o fac pentru câteva luni, maxim un an. Revin pe plaiurile natale. În plus, avem 150 de salariați, din care 70 fac zilnic naveta până la Tălmaciu. Am reușit, în urmă cu doi ani, să-i convingem pe cei de la Faurecia să angajeze oameni din comună. Au fost mulțumiți de localnici, oameni serioși și muncitori, și au mai cerut forță de muncă. Așa am înființat o școală profesională. În plus, avem și mulți elevi: 350 la număr. Nu am închis nicio școală; toate trei funcționează”, a precizat edilul Sandu.
Tot în 2015, autoritățile locale din Perișani au emis 40 de autorizații de construire pentru locuințe. În curând, 100 de tineri din Perișani vor pleca la muncă în Spania, în agricultură, revenind în țară la încheierea activității.