Pompierii au salvat o capră căzută în fântână


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au intervenit pentru degajarea unei capre căzută într-o fântână, în data de 15 februarie, la ora 12.17, aflată în gospodăria unui cetățean din localitatea Drăgoești. Pentru salvarea animalului de la o adâncime de aproximativ 15 m, pompierii au folosit o scară de fereastră și mai multe cordițe, După aproape o oră de la sosirea echipajului la locul intervenției, animalul a fost scos viu.

12 urgențe, în atenția SMURD
La începutul săptămânii, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru 12 situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit în localităţile: Drăgășani, Tomșani, Râmnicu Vâlcea, Stoenești, Pietrari, Nicolae Bălcescu, Diculești și Câineni pentru: stări de rău, dureri abdominale, de membre și lombare, un traumatism cranian și o stare de comă diabetică. După acordarea primului ajutor calificat, toţi pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Cinci turiști înzăpeziți, salvați de jandarmi
În data de 14 februarie, orele 22.30, jandarmii vâlceni au fost solicitaţi prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112” să participe la o acţiune de căutare şi salvare a cinci turişti care susţineau că au rămas înzăpeziţi cu trei autoturisme cu care efectuau deplasarea, pe DN 7A în punctul „La table” la limită de judeţ cu Hunedoara. Jandarmii au dat curs solicitării primite, i-au localizat pe cei cinci turişti cărora le-au acordat sprijin în vederea recuperării autoturismelor, i-au preluat şi condus în siguranţă până în localitatea Voineasa.