Polițiștii i-au însoțit pe elevii din Vâlcea în prima zi de școală


• peste 200 de poliţişti au acţionat în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din tot judeţul Vâlcea, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă
Luni, 12 septembrie, 211 poliţişti au acţionat în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. Cei 156 de poliţişti de ordine publică, 34 de poliţişti de la rutieră, 21 de poliţişti de la alte structuri, au fost prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreg judeţul, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.
Prin intermediul unui comunicat de presă transmis de IPJ Vâlcea, aflăm cum s-a desfășurat această importantă acțiune: „Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ. Pentru poliţiştii vâlceni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de astăzi, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. O atenţie deosebită va fi acordată activităţilor educativ-preventive şi de verificare a gradului de siguranţă rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi”.
„Totodată, poliţiştii de la rutieră au fost prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative. Reamintim că, în anul de învăţământ 2015-2016, în urma activităţilor desfăşurate de Poliţia Română, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 11,5%, faţă de anul şcolar precedent”, se mai arată în comunicatul de presă la care facem referire.