Poliția, la datorie


Ce mai fură hoţii vâlceni: băuturi spirtoase, cafea, deodorante şi şampon
• poliţiştii le-au „mirosit” urmele şi au prins cinci răufăcători

Joi după-amiaza, poliţiştii oraşului Băbeni, alături de cei din comuna Şirineasa, au oprit în trafic un autoturism dat în urmărire. Oamenii legii aveau informaţia că ocupanţii acestuia comiseseră mai multe infracţiuni pe raza judeţului nostru. După ce au procedat la oprirea maşinii, inimoşii purtători de uniformă au legitimat cinci persoane, dintre care patru bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 22 şi 40 de ani.
În urma efectuării controlului autoturismului, oamenii legii au descoperit în portbagajul acestuia mai multe bunuri, după cum urmează: cinci sticle de băuturi spirtoase, un pachet de cafea, cinci deodorante şi două şampoane. Atunci când li s-au cerut documentele prin care să ateste provenienţa bunurilor descoperite, persoanele din maşină au mărturisit că acestea au fost furate din diferite supermarket-uri aflate raza localităţilor Lădeşti, Oteşani şi Măldăreşti.
Persoanele în cauză au fost transportate la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea pentru amprentare şi introducerea în bazele de date. Oamenii legii au demarat deja cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, iar cele cinci persoane urmează să fie trase la răspundere pentru faptele comise.

Bătrân şi fără minte!
Un bărbat din Olanu s-a urcat la volan chiar dacă nu avea permis şi era beat criţă

La mijlocul săptămânii trecute, poliţiştii din Olanu au oprit în trafic, pentru control de rutină, un autoturism. S-a constatat că maşina era condusă de către Marcel V., în vârstă de 51 ani, din localitate. După verificarea cu aparatul etilotest, oamenii legii au constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificării în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu deţinea permis de conducere. Fără să stea prea mult pe gânduri, oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele şoferului de ocazie. Bărbatul urmează să fie cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a deţine permis şi sub influenţa alcoolului.

Un hoţ a căzut în „plasa” poliţiştilor

Week-end-ul trecut, suspectul în cazul comiterii unui furt a fost depistat de către poliţiştii din Râmnicu Vâlcea. În cursul zilei de 25 septembrie, bărbatul în vârstă de 35 ani a sustras mai multe produse ali­mentare din incinta unei societăţi comerciale situată pe raza municipiului. Dove­dind culpa bărbatului, poliţiştii au întocmit pe nu­mele acestuia dosar penal. El va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiu­nii de furt calificat.

Mafia comercianţilor de peşte a mai primit o lovitură

Acţionând pentru combaterea faptelor de comerţ ilicit, poliţiştii municipiului Drăgăşani au depistat un bărbat de 39 ani în timp ce transporta, cu ajutorul unui autoturism, mai mulţi saci în care se aflau plase pentru capturarea peştelui. După un control mai amănunţit efectuat asupra autovehiculului, oamenii legii au descoperit şi cantitatea de 16 kilograme de peşte proaspăt, destinată comercializării. Pentru că nu deţinea niciun fel de document care să ateste provenienţa cantităţii de peşte, bărbatul în cauză s-a ales cu marfa confiscată şi cu dosar de cercetare penală, conform art. 64 lit. K, din O.U.G. 23/2008 – rep.

Elevii râmniceni îşi fac veacul prin baruri
• opt dintre aceştia au fost descoperiţi de poliţişti

La data de 25 septembrie, poliţiştii râmniceni au organizat o acţiune ce a vizat menţinerea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, precum şi prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar. Cu această ocazie, au fost controlate zece unităţi de alimentaţie publică, situate în zona adiacentă şcolilor. Acolo, au fost depistaţi opt elevi care absentau de la cursuri. Poliţiştii au întocmit două informări către unităţile de învăţământ din care aceştia proveneau. Totodată, se vor întocmi informări către Inspectoratul Judeţean Şcolar şi către directorii unităţilor şcolare, urmând să se adopte măsurile disciplinare de rigoare.

Posting....